Perşembe Günü Ankara’da Kahramanmaraş Tanıtım Günleri başladı. Birçok basın mensubu arkadaşımızla birlikte ben de oradaydım. Yorucu olsa da çok güzel ve gurur verici bir gündü.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, şehrin tanıtımı ve turizmin gelişmesi adına çok büyük adımlar attı. Bir yandan doğal güzelliklerimizi ortaya çıkararak yabancıların gelmesi için altyapıyı oluştururken bir yandan da festivaller, sosyal etkinlikler, fuarlar düzenleyerek şehrimizin tanıtımını yapmaya çalışıyor.

Kahramanmaraş tanıtım günlerini anlatmadan önce 1. Uluslararası Dondurma Festivalinden bahsetmek istiyorum.

Yıllarca özlemini çektiğimiz, yapılmadığı için siyasilere kızdığımız dondurma festivalimiz nihayet yapıldı. Geç oldu ama çok güzel oldu. Bu tür festivalleri yapmak inanın hiç de kolay değil. Bütçenin yanı sıra mükemmel bir organizasyonu yapmak çok büyük özveri ve beceri istiyor. Şöyle bir düşünürsek 300-500 kişilik bir düğün organizasyona bile aylarca hazırlanılıyor. Ulusal bir festivali yapmak ne kadar zor tahmin edersiniz. En önemlisi de bu aynı sektörden insanları bir araya getirmek daha da zor.  Bu konuda da Sayın Başkanımızı takdir etmek ve alkışlamak gerek.

3 gün süren her anı dolu dolu bir festivaldi.  Dondurmamızın ünü zaten vardı. Ancak festivalle birlikte dondurmamızın ününe ün kattık ve şehrimizin tanıtımını en iyi şekilde yaptık. Yemek yarışmaları, konserler, dondurma şovlar, halk oyunları vs. süperdi. Ben çok eğlendim çok keyif aldım, kimse sorsam benle aynı fikirdeydi.

Çok konuşlun kent meydanı yayalaştırma projesi var ya bir başka güzeldi. Keşke hep trafiğe kapalı olsa. Rahat gezsek alışveriş yapsak.  Bunu birçok kişi söyledi.

Cıvıl cıvıldı her yer. Kahramanmaraş akşamları hiç bu kadar renkli olmamıştı.

Günlerce ulusal kanallarda Kahramanmaraş konuşuldu. Birde yurtdışından gelen konuklarımızın yapacağı reklamımız var. Artık resmen Dünyaya açılıyoruz.

Dondurma Festivaline katılan firmalarımızı da takdir ve teşekkürü hak ediyorlar. Özellikle Kervan Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Sami Kervancıoğlu ve AKDO Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Davarcıoğlu festivale çok büyük katkı sağladılar. Emeklerine, yüreklerine sağlık. Güzel insan Sami abimin dondurma şovuna hayranım. Özendim bende yapmaya kalktım ama olmuyor. O işin ustası. Her yerde şehrimizi gururla temsil ediyor. Kültür elçimiz oldu.  Kendisine çok şey borçluyuz. Helal olsun.  

Gelecek yıl bu Dondurma Festivalinin sürprizlerle dolu olacağına inanıyorum. Başkanımız Sayın Erkoç’u yürekten kutluyorum.

Gelelim Kahramanmaraş Tanıtım Günlerine;

Kültürümüz, tarihimiz, sanatımız kısacası şehrimiz her yönüyle Ankara’daydı. Çok güzel hazırlanılmış. Fuar alanında kendimi şehrimde hissettim.

Açılış bir başka güzeldi, stantlar bir başka güzeldi. El sanatlarından, yemeklerimize kadar A’dan Z’ye oradaydık. Buram buram Kahramanmaraş kokuyordu. Katılım inanılmaz kalabalıktı, akşam işten çıkanlar oradaydı. Herkesin elinde bir külah dondurma stantları geziyorlardı eli boş dönen de yoktu. Tarhana, biber, salça, sumak ekşi akıtı, samsa, sucuk tadına bakıp hayran kalmayan yoktu. TV kanalları başkanımızla röportaj yapmak için sıraya girdiler. Birçok ana haber bülteninde yayındaydık. Aslında bazı şeyleri görmek lazım anlatmak zor oluyor. Tek kelimeyle Tanıtım günlerinin ilk günü çok mükemmeldi ne yazık ki biz ayrılmak zorunda kaldık.  Büyükşehir Belediyemiz, yine bir mükemmel bir organizasyona damgasını vurdu.

Bugün ve yarın Su Sporları Festivali kapsamında Su Jeti ve flyboard Türkiye Şampiyonası yine Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle yapılıyor. Dün tanıtımı yapıldı.  Görsel şölen mükemmeldi.

Sırada Ekim ayı içerisinde yapılacak olan Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı var. Bakalım bizleri ne gibi sürprizler bekliyor. Arka arkaya bu kadar organizasyonu yapmak, hem de eksiksiz yapmak beceri ister. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.

Festivaller, fuarlar yapılırken, bir yandan da şehrimizdeki yatırımlar devam ediyor. Yedi Kuyular Kayak Merkezi sezona yetişecek. Gezdik gördük. Birçok yarışmalara ev sahipliği yapacağız. Kış turizmi için büyük adım.

Mesire alanları doğal güzelliklerimizi ortaya çıkardı. Menzelet Mesire alanına bu gün il dışından piknik yapmaya geliyorlar.

Bu projelerin daha devamı var. Kahramanmaraş resmen altın çağını yaşıyor. Her yerde bir çalışma var.

Biz bunları yazdığımızda “Kaç para aldınız” diye yorum yazanlar var. Çok kızıyorum. Belediye para dağıtıyor da benim haberim mi yok? Ayrıca kimse satılık değil. Bütün bunları uydurmuyoruz. Var olanı yazıyoruz. Allah aşkına biz bunları yazmazsak büyük vebal alırız. Hizmete açtık, hasrettik,  başka şehirlere imrenirdik.  Şimdi biz örnek alınır olduk.

İyi ki büyükşehir olduk, iyi ki Fatih Mehmet Erkoç gibi erdemli bir Başkanımız var. Yolu açık olsun.