İstisnalar kaideyi bozmaz ama bazı insanlar vardır, soy ismi veya ismi ile müsemmadır. Bakarsın, soyadında kaplan olanlar, gerçek yaşamında sessiz ve sakin kimselerdir. Adı Savaş olanlar ise günlük yaşamında barışçıl bir çizgi ve karakterde çıkıyor karşınıza. İsmi veya soyadı ile bağdaşmayan, uyuşmayan, örtüşmeyen canlıların olduğu günümüzde, aksine dedik ya, istisnalar kaideyi bozmuyor, bir insanın soyadı güven ise hareketleri, yaptıkları, icraatları, verdiği karakteristik görüntü zaten kendini ele veriyor.

*

Konumuz Afşin Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güven. Yani sadece ilçenin değil, yörenin en güvenilir yerel yöneticilerinden. Soyadı ile örtüşen, bağdaşan başkan.

Afşin’de, 20 ayda çok şey değişmiş. Bunu kendisinden dinlediklerimizden çıkartıyor, gördüklerimizden anlıyoruz. Kaldı ki geçmişte Malatya Belediye Başkanvekilliği döneminde büyük tecrübeler edinmiş, bilgi ve birikimini ilçesine saklamış, projelerini daha o günden hazırlamış bir başkan iken, dürüstlüğü, sağlam karakteri ile de ilçenin sevilen simalarından biri haline gelmiş.

Yazdıklarımızda abartı yok. Duyduklarımızdan değil, gördüklerimizden, şahit olduklarımızdan yola çıkarak yazıyoruz; amiyane tabirle Afşin’in gerçekten kaderi ve çehresi değişmiş.

*

30 Mart mahalli seçimlerinde bir beyanname hazırlamış sayın Başkan. Başkan seçildiğinde neler yapabileceğine dair. Ele aldığı konular somut, ciddi projeler iken, yapılması pek çok da maddi bir kaynağa sahip olmayı gerektirmiyor. Çokça cesaret, çokça özgüven, çokça hizmet aşkı, yetiyor. Ve bu yüzden, seçim beyannamesinde vaat ettiği projelerin yüzde 65’ini hayata geçirmenin huzurunu ve mutluluğunu yaşıyor her fırsatta.

Doğrusunu söylemek gerekirse, Atilla İmamoğlu Parkı’nın açılışına gittiğimizde, soğuk havaya rağmen gösterdiği sıcak performans, bırakın ilçeleri, birçok ili kıskandıracak güzellikte ve zenginlikteydi.

*

Önce insan diyor Başkan Güven. Halka yapılan hizmeti Hak’ka yapılmış addediyor. İnançlı, kararlı ve azimli.

Afşin’i planlı olarak büyütürken, güzelleştirir, modern ve sosyal yaşam alanı haline getirmek isterken, imkânları ve sınırları zorluyor.

Ama yeteneğini konuşturuyor, bazı işleri ihaleye vermeden, kendi ekibi ile hayata geçirerek, örnek hizmetleri bir bir ilçesinin emrine amade ediyor

İnsanların kendisine olan Güven’i boşa çıkartmıyor.

Tebrikler başkanım!