AK Partinin Büyükşehir Belediye başkanı adayı açıklandı.

Ak parti teşkilatının içinden gelen ilçe ve il başkanlığı yapan Erkoç, rakiplerini eledi liste başı oldu.

Kahramanmaraş şartlarında kazanma şansı oldukça yüksek.

Fevkalade bir durum olmazsa yeni belediye başkanı, şimdiden hayırlı olsun diyebiliriz. İhtimalleri de dikkate almamız gerekebilir. Çünkü Ak parti her şeyi çantada keklik görmesin. Günler neyi getirir bilinmez. Ummadık taş baş yarabilir.

Gezi Parkı olayları ülkede bir şeyler olduğunu anlattı. Kürt açılımının getirisi, Suriyelilerin ülkeye verdikleri, ekonomik ve sosyolojik zararları, PKK’nın Güneydoğudaki şımarlaşan yol kesmeleri, Barzani’nin Diyarbakır’a gelişi ve de dershanelerin kapanma planı halk arasında olumsuzluklar gösterdi. Bu konular halkın tasvip etmedikleri konulardır. Bu halk istediğini nasıl yukarı kaldırdı ise alaşağı etmesini de bilir.

Türkiye üzerinde nasıl yansıması olmuşsa Kahramanmaraş’ta da iyi kötü bir yansıması olacaktır.

İstanbul’da, Ankara’da, Konya’da ve Kayseri’de aynı Başkanlarla devam edilirken ne oldu da onlarca yıldır Kahramanmaraş’ın Belediye başkanlığını yapan Sayın Mustafa Poyraz

Bir çırpıda silindi.

Başarılı değildi ise niye üst üste başkan yapıldı. Tabi olarak bunların bir açıklaması olacaktır. Sayın Poyraz adına üzücü durum,  ben nerede hata yaptım diye başını iki eli arasına alıp iyice düşünmeli.

Bazı Büyükşehirlerde aynı belediye başkanları 3. 4. 5. dönem devam ederken, başarılı olacağı, tam ustalaştığı dönemde hedeften uzaklaştırıldı.   

Yerine devam kararı verilen Sayın Fatih Erkoç genç, dinamik, ağzı laf yapabilen öz güveni olan, bürokraside çalışmamış biri, acaba belediye için yeterli mi? Sayın Poyraz’ı arar mıyız, yani gelen gideni aratır mı? Bilmiyoruz.

Fatih Mehmet Erkoç hizmet yapabilme kabiliyeti var ki tercih edildi. İlçe başkanlığı ve il başkanlığı yaparken bu ile ait eksiklikleri görüp yeterli proje hazırladı mı? Bilmiyoruz. Yani (muhtemelen) seçildiğinde, 25 yıldır gıdım gıdım yönetilen şehrimizi, gerçekten şahlandırır mı?

Kahramanmaraş yeteri kadar, Büyükşehir havasına bürünür mü?

Sayın Poyraz’a geri dönelim. Bir dönem daha beklenirken, ne oldu da üstü çizildi.

|Yıllardır iktidarın Belediye başkanı, üstelik belediyecilik konusunda tecrübe kazanmış, hatta geçmişten daha çok Belediyeyi istediği bilinirken, seçilmeme ihtimali mi doğdu? Gerçekten merak ediyoruz, sebebini bilen biri açıklarsa seviniriz.

Mustafa Poyraz Belediye başkanlığında iyi kötü bir şeyler yaptı. Daha çok vasat işlerle uğraştı, küçük işlerle mutlu oldu. Eline sağlık diyebilecek, ismini yıllara yazdıracak kalıcı bir eser ortaya koyamadı. Çarpık kentleşme eskiden ne ise gene aynen devam etti. Trafik sorunu eskisinden daha beter oldu. Biraz kaldırım biraz parkla, biraz başka işlerle zaman doldurdu, Elinden gelebilen hizmetleri içinde kendisine teşekkür ederiz.

Vatandaşları, kırmama, üzmeme adına hep ılımlı yaklaştı. Mesela Belediyenin uygun görüp vatandaşlarında alışa geldiği belediye durağını, sadece iki esnaf incinmesin diye, kısa aralıklarla iki kez ileriye taşımakta tereddüt etmedi.  

Hele diğer parti ve ilçe belediye başken adaylarının tamamı açıklansın, taşlar ortaya dökülsün bizde, Mart’a kadar iyiyi de kötüyü de gündeme taşımaya devam edeceğiz

Haydi hayırlısı.