Kılıçdaroğlu

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Merkez Bankası (FED) son 3 yıldan beri sürekli faiz yükseltmesi ile: Paradan para kazanan faiz lobisinin dolarları ABD ‘ye akmaya başladı.

Yüksek kar elde etmek için dünya devletlerinden ABD ‘ye FED akan paralar sebebi ile ülkelerin içindeki yerli bankalarda yüksek faizle para bulma telaşına girince, eldeki nakitler banka kasalarına girmesi ile piyasalar kelimenin tam manası ile dibe oturdu.

Bugün, satış- alış, sadece Türkiye de değil tüm dünyada durması üzerine ekonomik kriz ülkelerin başına dert olmaya başladı.

Bankaların faizleri düşürmesi gerekir.

Adamın elinde 300 bin TL parası var, bir ev alsa aylık kira geliri en fazla 1000 TL olacak oysa bankaya bunu yatırdığı zaman 3000 TL yakın aylık faiz alıyor.

Türkiye de bankalar: 300 bin TL aylık en fazla 500 TL vermeye başlarlarsa, o zaman Türkiye de ekonomi yeniden yerine oturacaktır.

Kahramanmaraş’ta birçok tanıdık, iş yerini kapatıyor, satıyor, elindeki parayı bankaya yatırıyor, aylık gelirini alıp paşa gibi yaşıyor.

Oysa o paralar banka yerine piyasaya girse: Birçok kişi işçi olarak çalışacak, piyasa da para dönecek, ekonomi canlılığı koruyacak insanlar mutlu yaşayacak.

Türkiye faiz kıskacından kurtulması gerek.

Yüksek faiz yatırımı da baltalıyor.

Yüksek faiz: ekonominin canına okuyor.

Benim bildiğim şu ki: Allah’ın men ettiği işlerden uzak duracaksın!

Faiz almak da vermek de: Haram o zaman bizim faizle ne işimiz var.

Yurt dışına gidip gelen sanayici ve iş adamlarımızla sabah sohbet ettik, her yer aynı Avrupa da aynı, Asya da aynı, Rusya da aynı her yerde ekonomik sıkıntı var diyorlar.

Tüm dünyada bunlar olurken, ekonomik sıkıntıdan insanlarımız çıkış yolu ararken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: “ Türkiye güvenilir ülke değil, mal ve can güvenliği yok, Türkiye gelmen, yatırım yapman!” diye yurt içinde yurt dışında konuşma yapması çok manidardır. Pazar günü canlı yayında Kılıçdaroğlu dan bu sözleri ben duydum.

Sayın Kılıçdaroğlu: Biz Türkiye de yaşıyoruz, üstelik Kahramanmaraş’ta yaşıyorum, mal güvenliğim de var, can güvenliğimde var, siz nerede yaşıyorsunuz?

Biz bu soruyu sorunca CHP ‘li dostlar, yine bize bindirmişiniz diyecekler ama acı gerçek bu. Dünyanın ekonomik krizle yandığı günde Sayın Kılıçdaroğlu böyle bir açıklamasını ancak ben akıl tutulması olarak görmekteyim.

Dünya da başka bir Türkiye yok, bizim gide bileceğimiz bir ülkede yok, vatanımıza sahip çıkmak zorundayız. Bu vatan bizim vatanımız, vatan sevgisi imandandır hadisi şerifine uygun olarak gerektiğinde canımızı vererek vatanımızı korumak zorundayız.

Türkiye Cumhuriyet Devleti dimdik ayak da ve can güvenliği de var Mal güvenliği de var, polis veya jandarmayı ara 3 dakika içinde polis, jandarma güvenlik güçleri gelir gereğini yapar. Hakim ve Savcılarımız iş başında, avukatlarımız görevini yapıyor.

Eğer buna inanmıyorsan Sayın Kılıçdaroğlu: gece kondu mahallesine git, bir vatandaşın telefonundan, burada cinayet var diye güvenlik güçlerini ara! Bak bakalım 3 dakika sonra Polisi, Jandarması, Savcısı oraya geliyor mu? Gelmiyor mu?

Güvenlik güçleri gelmez ise: o zaman çık deki bu ülkede güvenlik gücü yok, bir cinayet ihbarımıza bile gelmediler de!

Yüksek Faiz, Ekonomik sıkıntı tüm bunları üzerine: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ” Türkiye de mal ve can güvenliği yok, Türkiye gelmen, yatırım yapman “ demesi kadar talihsiz bir açıklama olamaz.

Sayın Kılıçdaroğlu: Mal ve Can güvenliği yok, bu ülkeye gelmeyin dediğin Türkiye Cumhuriyeti Devleti size Hazine yardımı yapıyor, Milletvekili olarak siz bu ülkeden Maaş alıyorsunuz, o zaman lütfen aldığınız maaşları ve hazine yardımını iade edeniniz!

Hangi ülkede mal ve can güvenliği varsa size görü gidip orada yaşayın, böyle ana muhalefetlik olmaz? Siz kime hizmet ediyorsunuz? Diye bu millet size bunun hesabını sorar!

İnşallah faizler düşer de ekonomimiz normale biner diye bekliyoruz.

Kılıçdaroğlu na rağmen ülkemizi çok seviyorum.

Kılıçdaroğlu’na rağmen sanayicimiz yatırıma devam ediyor.

İyi günler…