Sevgili Okurlar, Kılıçdaroğlu’nun bu anlamlı ziyaretini sizlerle paylaşmadan geçemedim.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan tarihi ziyaret...

Eski Başbakanlardan merhum Adnan Menderes’in mezarını ilk ziyaret eden CHP lideri olan Kemal Kılıçdaroğlu, “Buraya ezber bozmaya geldim. Tarihten dersimizi aldık” demesini çok önemsedim.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski başbakanlardan Adnan Menderes'in Topkapı'da bulunan anıt mezarını ziyaret etti. Bu asil davranışından dolayı CHP Liderini kutlarım.

Adnan Menderes’in Mezarına çiçek bırakan Kemal Kılıçdaroğlu, ziyaretinin ardından gazetecilere çok anlamlı açıklamalarda bulundu.



CHP Lideri Kılıçdaroğlu,

“Bu ülkede huzur olsun, barış olsun. Siyaset kin üzerine kurulmaz, siyasette kin üslubu olmaz. Görüş farklılıkları toplumun zenginliğini gösterir.

Türkiye’nin barışa ve huzura ihtiyacı varsa -bu ezber bozmakla olacaksa- evet, ben buraya ezber bozmaya geldim. Tarih bize ders verdi. Dersimizi aldık, öğrendik. Kin ve nefreti eken hiçbir siyasal anlayış başarılı olamamıştır.”

Sayın Kılıçdaroğlu’un bu davranışını önemsemek gerekir. 51 yıl aradan sonra Merhum Adnan Menderes’in kabrini  CHP  Liderinin ziyareti çok anlamlıdır. Kutlarım sizi sayın Kılıçdaroğlu. Ezber bozan bu ziyaretiniz birilerinin uykusunu kaçıracak türden olmuş,ama olsun siz güzel olanı yaptınız… Hayırlı olsun…

ŞAPKA

Her seçimde kabrine koştular.

Sürekli eski defterleri açtılar.

Aslı astarı olmayanı ortalığa saçtılar.

Şapka düştü kel göründü.

 

İki Liderler mezarlıkta buluştu.

Kılıçdaroğlu, Menderes ile konuştu.

Bazılarının  bu işe aklı şaştı.

Şapka düştü kel göründü.