Siyasetçi kolay yetişmiyor !..

Tüm partilerin il, ilçe başkanlığını görevi yapan, yönetiminde bulunan siyasetçiler kolay yetişmiyor, yetişenlerin içinden yıldızlar çıkıyor.. çıkmalı da..!

Dün bir yıldız tespit ettim: Ertuğrul Doğan, ne de olsa Soyadı Doğan !..

MHP Dulkadiroğlu ilçe Başkanı Ömer Emre Satıcı, Kervanhan’da basın mensupları ile bir araya geldi.

Kısa konuşmasından sonra sözü MHP İl başkanı Ertuğrul Doğan’a verdi, gündemde çok soru vardı.. soru sormak için soru soranlar vardı.. bir ara göz göze geldik, il başkanımız Sayın Ertuğrul Doğan: ”Bekir abi soru sormuyor musun ? “ dedi.. bende yazıyorum, dinliyorum, gözlemliyorum, dedim ve yazdım..

Sözlerime biraz geriye tam bilemiyorum ama 6 yıl geriye giderek söze başlamak istiyorum.

Uzun yıllar önce: Dedezade sokak da ki öğrenci yurdun da Fatih Erdoğan hocamla ziyaretine varmıştık.. Fatih hocam: beni göstererek, ” Maraş’ın Aydın Doğanı “ kendisi benim patronum olur, ama para vermiyor diyerek : buda benim yiyenim Ertuğrul Doğan demişti ve öyle bir tanışmamız olmuştu.. ikimizde “Doğan”

Zaman su gibi akıp gitti, Ertuğrul Doğan MHP İl başkanı olarak karşımıza çıktı, Aslında İl başkanı olduğu günden bugüne kadar ne ben bir hayırlı olsun ziyaretine gide bildim ne de başkan benim çayımı içmeye gele bildi, böyle de bir gariplik var..

Bir türlü karşılıklı ziyaretlerde bulunamadık.. karşılıklı bir çay içemedik..

Oysa: Doğan olması yeterli .. Doğan soyadını taşıyan başarılı olmak zorunda..

Geliyorum dünkü basın toplantısına :

MHP genel merkezi ile çatışma çıkaracak sorulara , ustaca cevap verdi..

Milletvekili Sefer Aycan ile çatışma çıkacak sorulara ustaca cevap verdi..

AK Parti il ve ilçe yönetimleri ile çatışma çıkacak sorulara ustaca cevap verdi..

AK Parti Genel Merkezi ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile alakalı sorulara ustaca cevap verdi..

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ‘in Cumhur İttifakına ve şahsına sorulan sorulara ustaca cevap verirken: “ Devlet Bahçeli, Genel Başkan ama o bir lider, önce vatanım diyen bir lider” dedi.. sorulan soruya kendi ustalığı ile cevap verdi..

MHP Kahramanmaraş’ta 2 belediye başkan adayı var sorusuna : “ Hayır yanılıyorsunuz, bizim 11 ilçe bir de büyükşehir olmak üzere 12 belediye başkan adayımız var, Kahramanmaraş’ta da 31 Mart 2019 Pazar günü akşam On iki sıfır yaptığımızı göreceksiniz “ diyerek ustaca cevap verdi..

5 yıl geçti seçim sürecini unutanlar için yazıyorum:

31 Mart 2019 Pazar günü sandık başına gittiğimizde karşımıza şu oy pusulası çıkacak..

Büyükşehir Belediye Başkanlığı oy pusulası ki burada sanıyorum iki isim olacak AK Parti ve CHP , diğer partilerden aday yok.. bugün için yok..

İlçe Belediye Başkanı aday listesi ki : Göksun, Pazarcık, 3 parti, diğer ilçelerimizde bugün için iki parti yani AK Parti ve CHP yada MHP ve İyi Parti adayı çıkacak, tabi 16 Şubat’a kadar bağımsız veya seçime katılamayan partiden bir aday çıka bilir.. bugün böyle..

Belediye Meclis üyesi oy pusulası.. sanıyorum burada çok fazla parti olacaktır..

Muhtar adaylarının oy pusulası ki : Maşallah her mahallede en az 10 aday var..
Sandık başında bu oy pusulalarını yani 4 ayrı oylama yapacağız.. Önce Büyükşehir Belediye Başkanı oy vereceğiz, sonra İlçe Belediye Başkan adayına, sonra İlçe Belediye Meclis üyesi adayı için, sonra da Mahallemizin Muhtarını seçeceğiz..
Bu soruyu sormaya çalışanlara Ertuğrul Doğan, yine büyük bir usta olarak: “ MHP olarak, Cumhur ittifakı olarak bizim Kahramanmaraş’ta Oniki belediye başkan adayımız var ancak, AK Parti Belediye Meclis üyesi listesi ayrı , MHP Belediye Meclis üyesi ayrı , ben burada bulunan tüm gazetecilerden belediye başkan adaylarımıza ve Meclis üyelerimize oy istiyorum..
AK Parti de Oniki belediye başkan adayına oy isteyecek, bizde, MHP ve AK Parti ayrıca kendi belediye meclis üyeleri için ayrı oy isteyecek buda Cumhur ittifakının gereği ,” diyerek çok güzel izah etti.
Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sayın MHP Lideri Devlet Bahçeli diyerek söze başlayan nazik ve kibar insan Ertuğrul Doğan, dedim ya o bir Doğan, “ Aslında siz beni hiç görmediniz ama ben çocukluğumdan beri MHP mutfağında çalışan hiçbir zaman vitrine çıkmayan biriydim.. kader bizi il başkanı yaptı.! “ diyerek sözlerini tamamlarken, Kahramanmaraş’ın yeni bir siyasetçi kazandığını gördüm..
Ertuğrul Doğan , yeni genç yıldızı parlayan bir siyasetçi üstelik de sürekli gülen, yüzünden gülücükler eksik olmayan bir siyasetçi Allah yolunu açık etsin.. diyorum..

İyi günler.