Gazeteci kardeşim Mehmet Taş, önceki gün sabah whatsapp’tan yazdı: “ ede, çay hazır gel çay içireyim ,” diye.. davet gelince gitmemek olmaz..

Ziyaretine gittim: çayımızı içerken, iki gazeteci bir araya gelince , mesele Maraş meselesi oldu.. sevdamız Maraş, aşkımız Maraş bizde Maraş konuştuk..

Mevcut Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Partinin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hayrettin Güngör kıyaslamasını yaptık..

Mehmet Taş Bey: “ Hayrettin beyi arayım, müsait ise çaya davet edeyim diye telefon açtı.. Telefon’a cevap alamadık..

Sonra : Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’u telefonla aradı, Başkan Erkoç bizi çay içmeye davet etti..

Başkanımızın daveti gitmezsek olmaz! nede olsa 5 yıl sonra gelen bir davet geri çevirmek de olmaz dedik ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığına gittik..

Ah ah demenin, veya keşke , keşke demenin bir anlamı ve manası yok..!

Fatih Mehmet Erkoç’u çocukluk, gençlik, Üniversite, dönüşte , Esnaflık dönemini, AK Parti kurulunca siyaset dönemini, AK Parti kademesinde aldığı görevini çok iyi bilen biriyim..

Bu sebeple bir mühendis belediye başkanı olarak : Göreve geldiği günden bugüne kadar çalışmasını yakından takip eden biriyim..

Başkan Fatih Mehmet Erkoç: Büyükşehir yasası ile kapatılan 59 kasaba ve komşu il sınırındaki en uzak köy, yeni adı ile Mahallelerden, eski Kasabalardan başlayarak Kahramanmaraş’a merkeze doğru hizmet yapmaya başladı..

Sokak da vatandaş: iki sen çalışmadı, son iki sene çalıştı ama oda kendini kurtarmadı derler ya ! bunun aslı yok. Doğru bir sözde değil..

Doğru olan şu ki : Başkan Fatih Mehmet Erkoç, hayatında asfaltın A’sını görmeyen köylere sıcak asfalt, yol, köprü, alt yapı hizmeti götürdü..

Yetmedi: Suyu olmayan ilçelerimize su getirdi, su şebekesini yeniledi..

Millet Bahçeleri, Parklar, Mesire alanları yaptı..

Kırsal’dan Merkeze doğru muhteşem bir hizmet vermeye başladı..

Son döneminde ise Kahramanmaraş merkez ‘e alt geçit, üst geçitler, Kuzey Çevre yolu, Arıtma tesisi gibi eserleri kazandırdı..

Yiğidi vurup öldürelim! ama hakkını yemeyelim çalıştı, çalıştık.. çalıştı..

Başkan Fatih Mehmet Erkoç, ekibini kuramadı.. etrafını saran yanlış kişiler ile gerçek dostlarını arkadaşlarını göremedi.. dostlarını ihmal etti..

Belediye Başkanı olduğu günden bugüne kadar : gerçek dostları ile bir araya gelemedi..

Oysa : sağ kolu olan sevgili hocamız: Muharrem Erantepli hocama defalarca söyledim: “ Basın toplantısı değil, ama üç – beş gazeteci ile bir araya gelerek bir çay içerek, çalışmalarını anlatsın “ dediğimi yüzlerce defa hatırlıyorum..

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Müdürü Cengiz Berberoğlu‘na başkanla bir çay içmek istiyorum, bir sohbet etmek istiyorum dediğimi yüzlerce defa hatırlıyorum..

Köşemde yazdım : bir değil iki – üç basın danışmanı tut, gazetecilerle bir araya gel, sohbet et, onları dinle diye defalarca köşe yazısı yazdım , okuyucularımız bilirler..

Kısaca şuraya gelmek istiyorum:

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, bir kahve içiminde bize yaptıklarını, bizim bilmediklerimizi anlattı.. bildiğimizin yanında yaptığı bir çok bilmediğimiz hizmetleri olduğunu gördüm..

Ne güzel işlere imza attığına şahit olduk..

Ah be başkanım: haftada bir defa ajans muhabirleri ile, haftada bir defa gazete sahipleri ile, haftada bir defa köşe yazarları ile haftada bir defa gönül dostlarınızla, ayda bir defa bir basın toplantısı ile yaptıklarınızı 5 yıldan beri anlatsanız olmaz mıydı? desem de boş, çünkü 3 aylık bir zaman kalmış bundan sonra olsa ne olur olmazsa ne olacaktır..!

AK Partiliyim, küsme ve kırılma yok !

Başkan Erkoç : “ AK Parti bizi ilçe başkanı, İl başkanı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye başkanı ki , bu benim için bir onurdur, kurucu ilk Büyükşehir Belediye Başkanı oldum, görev verince iyi de ! , vermeyince mi ? kötü olsun ? böyle bir şey yok, ben bugün de Ak Partiliyim, 1 Nisan 2019 dan sonra da Ak Partiliyim..

Belediye Başkan Adayımız Hayrettin Güngör beyin seçimi kazanması için elimden geleni yapacağım , görevi devir ettikten sonra Makine Mühendisi Fatih Mehmet Erkoç olarak, bir ak partinin neferi olarak hayatımıza devam edeceğiz,” dedi..

İşin doğrusu : Mehmet Taş beyle Başkan Erkoç’u dinledik, 5 yıl sonra değil de seçildiği günden bu yana her ay bir sefer böyle dinlemek isterdim ama olmadı..  Bakalım yeni başkan adayı Hayrettin Güngör’ü dinleye bilecek miyiz..! ?

Yoksa : Allah ömür verir ise 5 yıl sonra benzeri bir yazımı yazacağız bunu da zaman gösterecek..

Hayırlı cumalar diliyorum..