Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta sonu AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde yaptığı konuşmasında 14 yılda en büyük reformun gerçekleştirildiği alanların belediyeler olduğunu söylemişti. 


Belediyelerle ilgili en önemli sözleri de aynen şu şekildeydi:  "Bizim temel belediye hizmetlerinde, yatırımlarda, sosyal yardımlarda ve insan ilişkilerinde AK Parti vizyonuna uygun icraat ortaya koyan belediye başkanlarına ihtiyacımız var. Şehirlerine ve partilerine yük olan değil, şehirlerinin ve partimizin yükünü omuzlayan belediye başkanlarıyla yolumuza devam edeceğiz."

Cumhurbaşkanımız bu sözleriyle belediye başkanlarına açık açık mesajını verdi. Çalışmayan başkanlara güle güle…

Gelelim Kahramanmaraş’a!

Bu şehrin ilk Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş’ın yükünü omuzladı mı? Bir sonraki dönem de olabilecek mi?

Yıllardır başka illere bakıp kıyaslanan, hizmete aç bir Kahramanmaraş vardı. Şimdi ise dev projelere kavuştuk. Sanırım hizmetle tanışınca hem de kaliteli hizmetle, biraz afalladık.

Gerek şehrin merkezinde gerekse de en ücra köşelerinde hummalı çalışmalar devam ediyor.

Şehir merkezinde köklü bir değişim yaşanacak. Şehre yakışır bir kent meydanına kavuşacağız. Bu modern kent meydanı aynamız olacak.

Sosyal medyada, “Ramazan ayında trafik tıkanacak, daha sonra yapılsaydı” şeklinde yorumlar var. Neden sonra yapılsın? Hem hizmet gelsin istiyorsunuz hem de sabrınız yok. Kısacası muhalefet olmak için bahaneniz çok.  En kıymetli şeyle, zamanla yarışıyoruz zamanla! Alternatif yolları kullanın. Yardımcı olun. Bu şehre hizmet geliyor sevinin.

Karamanlı Kavşak çalışması yine önemli projelerden biriydi. Trafiğin yükünü taşıyan bu yol yeni projeyle trafikte rahatlığı sağlayacak.

Veee Tekke’ye bu yıl o kazma vurulacak!

Yıllardır yılan hikayesine dönen Tekke. Ha yıkıldı ha yıkılacak. Seçim vaadinden öteye gidilemeyen, şehrin en gözde yeri.

Riskli alan olarak ilan edilen, yıllardır kentsel döşümü bekleyen, 24 hektarlık bir alan ve 7 binden fazla nüfusu içerisinde barındıran bir yerleşim alanı.

Başkan Erkoç’un bu konuda çok büyük bir özveri ile çalışmalarını takip ediyoruz. Kolay işte değil doğrusu. Ancak bu yıl Tekke’ye kazma vurulacak ve kentsel dönüşüm başlayacak.

Kent Meydanı ve Karamanlı Kavşak Çalışması kısa sürede bitecek, bir de Tekke’de kentsel dönüşüm başlarsa o zaman şehrin görüntüsü muhteşem olacak. Ulu Cami ve Kale’yle bütünleşen tarihi dokuyla modern yapının uyumu ortaya çıkacak. İnsanımız Kale’ye çıkıp hem çayını içecek hem de muhteşem manzaraya bakacak.

Diğer yandan, Demirciler çarşısının tarihi kimliğine kavuşması, teleferik ve Yedikuyular Kayak Merkezi projeleri, muhteşem mesire alanları, rekreasyon çalışmaları bu şehre yapılan en büyük yatırımlardan bir kaçı.

Başkan Erkoç’un döneminde sadece 3 yılda, sayısız projeye imza atıldı. Öyle küçük projeler değil, devasa projeler. Şehir şantiye alanına döndü. Atılan adımlar günü kurtarmak için değil, geleceği düşünerek yapılan hizmetler.

Gelelim sorumuza; Başkan Erkoç, bu şehrin yükünü omuzladı mı? Elbette ki omuzladı. Bu şehir O’nunla hizmete kavuştu. Gelecek dönemde olur mu olmaz mı bilemem, siyaset benim işim değil. Ancak mutlaka olmalı! Böyle hizmet adamları her zaman makama gelmez. Dedim ya; Başkan Erkoç bu şehir için bir şans.