Daha önceleri vatandaşların, belediye başkanlarına, milletvekillerine ulaşması, derdini anlatması çok zor bir işti.

Vatandaş yakınırdı, seçimden seçime hatırlanmaktan.

Son yıllarda bu algıyı AK Parti yıktı.

Vatandaşa siyasetçilerin kapısı sonuna kadar açık. Siyasetçinin kapsına gitmeyi bırakın, telefonla bile ulaşıp derdini anlatabiliyor.  Problemi çözülsün ya da çözülmesin neticede dinleyen, dikkate alan birini karşısında buluyor.

Sıradan bir vatandaş için bir milletvekilinin, bir belediye başkanının, bir il başkanının kendisi ile ilgilenmesi çok önemli bir olay.

Bana göre Ak Partinin başarısındaki en önemli nokta da bu. Vatandaşla kucaklaşmak.

30 Mart Seçimlerinden bu yana Büyük Şehir Yasası ile yönetiliyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’ta seçim çalışmaları boyunca, projelerinin yanı sıra, vatandaşla iç içe bir yönetim vaadinde bulunmuştu. Ve sözünü de tuttu.

Ramazan Ayı boyunca 11 ilçenin belediye başkanlarıyla, teşkilat başkanları ve burada bulunan milletvekilleriyle birlikte vatandaşla kucaklaştı. Bayram boyunca da devam etti. Kalabalık kitlelere ulaşıp, onlarla iftarını açtı, tek tek ilgilendi akabinde aynı hassasiyetle bayramlaştı.

Dün bayramın üçüncü günü Üngüt Mahallesi’nde düzenlenen toplantıya katıldım. Mahallenin hemen hemen hepsi kadınlı erkekli oradaydı. Hep birlikte öğle yemeği yendi. Ardından hep birlikte edilen dualara amin denildi.

Büyükşehir belediye Başkanı Erkoç’un yanı sıra, İl Başkanı Av. Metin Doğan, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Onikişubat İlçe Başkanı Av. Ahmet Özdemir, Milletvekili Nevzat Pakdil, Eski Milletvekili Dr. Cafer Tatlıbal ve parti yöneticileri de oradaydı. Her zaman olduğu gibi yine tam anlamıyla birliktelik örneği sergilendi.

Konuşmaların ardından vatandaşla sohbet edildi.

İşte bu kucaklaşma çok önemli.

Diyeceksiniz ki; “Cumhurbaşkanlığı seçimi var, o yüzden bu çalışmalar.” Fakat sadece Ak Partinin mi cumhurbaşkanı adayı var? Hayır. O zaman muhalefet nerede?

Kim ne derse desin Erkoç, teşkilattan gelen biri olarak, tecrübeli bir siyasetçi ve aldığı oyun kıymetini biliyor. Birlikte hareket edildiğinde daha başarılı olunacağının da gayet bilincinde.

Bu şehirde yaşayanlara sorduğumuzda % 90’ı yaşadığı şehirden memnun değil. Erkoç, bu şekilde halkla iç içe olmaya devam ettiği sürece bu memnuniyetsizlik ortadan kalkacak ve insanlar yaşadığı şehirle gurur duyacak.

Yerel yönetimlerin halka inmesi, halkla aynı şeyleri düşünmesi, halkın beklentileri yönünde hizmet sunması başarıyı getirir. Halkla yönetim arasındaki bağı güçlendirir.

Ben, halkla kucaklaşmaların beraberinde, 10 Ağustos’tan sonra büyük projelerin sırasıyla hayata geçirileceğini düşünüyorum.

Esenkalın…