Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Serdar Zabun, Kahramanmaraş’ın birçok sektördeki lider konumuyla, ekonomide Türkiye’nin örnek gösterilen şehirleri arasında olduğuna vurgu yaparak, kentte yatırımların hız kesmediğini söyledi. 

Zabun, yatırım teşvik başvurularında geçen yıla göre 3 kat artış yakaladığını belirterek, Kahramanmaraş için 2017’nin yatırım yılı olacağını ifade etti.

“KTM 2017 YENI PAZARLARIN KAPISINI ARALAMAK İÇİN ÖNEMLİ FIRSATLAR SUNUYOR”

Kahramanmaraş’ın ihracatını artırmak ve dünya çapında tanınmasına katkı sağlamak için harekete geçtiklerini dile getiren Başkan Zabun, yurtiçi ve yurt dışı fuarlara ilişkin çalışmalara ağırlık verdiklerini söyledi. 

Bu yıl üçüncü kez kapılarını açacak olan, Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı’nın (KTM 2017) bu amaç doğrultunda kentin tanıtımına ve bölge sanayicisine büyük katkılar sağladığını belirten Zabun, “KTM Fuarları yeni pazarların kapısını aralamak adına bize çok önemli bir fırsat sunuyor.” dedi. 



2016 yılında Tayvan’dan Berlin’e, Dubai’den Las Vegas’a, Brezilya’dan Çin’e dünyanın her yerinde yeni müşteriler ve yeni pazarlar bularak bölge tekstilcisi için alternatif kanallar üretmeye çalıştıklarını kaydeden Başkan Zabun, yerli ve yabancı yatırımcıları, makine ve teknoloji üreticilerini buluşturan bu ölçekte bir fuara, Kahramanmaraş’ın ev sahipliği yapmasından memnuniyet duyduklarını söyledi. 

Zabun, “İhracatta pazar ve ürün çeşitliliğinin sağlanması için büyük bir çaba sarf ettik. Bu yıl da aynı hızla yeni pazarlar ve yeni müşteriler bulmak için sanayici ve işadamlarımız ile çalışmalara devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

“KAHRAMANMARAŞ FUARLARIN MERKEZİ OLACAK”

Kahramanmaraş’ın fuar, kongre ve ticari aktivitelerde daha fazla öne çıkması için Finans ve Ticaret Merkezi hedeflediklerini kaydeden Zabun, projenin Kahramanmaraş’ın global piyasalara açılması ve turizminin gelişimine çok önemli katkıları olacağını söyledi. Zabun, “Hedeflerimizin başında yer alan bu proje, Türkiye’nin en sanayileşmiş illeri arasında önemli bir yere sahip bulunan Kahramanmaraş’ın ihracat pazarlaması, fuar, kongre ve defile gibi etkinlikler ve sanatsal faaliyetlerde de öne çıkmasını sağlayacak.” sözlerine yer verdi.
Editör: Haber Merkezi