Özgül, OSTİM Başkanı Orhan Aydın’ın, “farklı ortamlarda, kamu kurum ve kuruluşlarında yerli üretimin desteklenmesini daima yüksek sesle dile getirdiğini söyledi.

Yerli üretimin ülke ekonomisi ve istihdamının geliştirilmesi açısından büyük önem taşıdığına dikkati çeken Özgül, “Sayın Cumhurbaşkanımızın istihdam seferberliği başlattığı süreçte, yerli üretimin desteklenmesi çok daha büyük önem taşımaktadır” dedi. 



Özgül, OSTİM Başkanı Aydın’ın her zaman yerli üretimin destekçisi olduğuna vurgu yaparak, MST İş ve Tarım Makinaları adına teşekkür plaketi sundu. 

MST HAKKINDA
Sanko’nun iş makinaları sektöründeki şirketi MST İş ve Tarım Makinaları Sanayi ve Ticaret A.Ş., üretimini Gaziantep’teki 42 bin metrekarelik kapalı alanlı, modern teknoloji ile donatılmış tesislerinde gerçekleştiriyor. Sanko çatısı altında MST markalı olarak üretilen bekoloder, teleskopik forklift (telehandler) ve mini ekskavatör, ülke sanayine önemli değer katmaktadır.

MST, Ar-Ge çalışmaları ile ürün gamını sürekli artırmakta ve yeni teknoloji çalışmalarında bulunmaktadır. MST, Ar-Ge çalışmalarını, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından tescillenmiş Ar-Ge Merkezinde Türk Mühendis ve teknisyenleri yürütmektedir.



SANKO HOLDİNG
SANKO Holding’in temeli 1904 yılında 7 dokuma tezgahı ile atıldı. Dördüncü ve beşinci kuşağın işbaşında olduğu SANKO’da yaklaşık 15 bin kişi istihdam ediliyor. Tekstil, enerji, çimento, ambalaj, iş ve tarım makinaları, bilişim, finans, sağlık, eğitim, AVM ve gayrimenkul olmak üzere 11 sektörde faaliyet gösteriliyor.  

Editör: Haber Merkezi