Yaptığı çalışmalar ve Sosyal faaliyetlerle vatandaşın vergi memurlarına bakış açısını değiştiren Vergi Dairesi Başkanı Bülent Koçak, Cumhuriyet tarihinin en büyük vergi affı olarak nitelendirilen 6111 sayılı kanundan mükelleflerin azami ölçüde faydalanması hususunda yine tüm gücü ile mücadele etmeye devam ediyor.

Bu konuda oluşan tüm gelişmeleri anında mükellefler ve kamuoyu ile paylaşan Bülent Koçak,  müracaat süresinin sona yaklaşması ile bir duyuru daha yaparak, öngörülen sürenin kaçırılmamamsı hususunu yeniden hatırlattı.

Yapılan açıklama şöyle:

“6111 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun hükümlerinden yararlanmak için başvuru süresinin son günü 31 Mayıs 2011 olup, bu sürenin bitimine 8 gün kalmıştır.

-6111 sayılı Kanunun;
- Kesinleşmiş alacaklara,
- Kesinleşmemiş veya dava safhasında bulunan amme alacaklarına,
- Pişmanlıkla ya da kendiliğinden yapılan beyanlara,
- Gelir ve kurumlar vergisinde matrah artırımına,
- Katma değer vergisinde artırıma,
- Gelir (stopaj) ve kurumlar (stopaj) vergisinde artırıma,

ilişkin maddelerinden yararlanarak borçlarını yapılandırmak isteyen mükelleflerin, yapılandırma şartlarından yararlanmak üzere 31 Mayıs 2011 tarihine kadar bağlı bulundukları Vergi Dairesi Müdürlüklerine ve Malmüdürlüklerine dilekçe ile müracaatta bulunmaları gerekmektedir.

Anılan yasa kapsamında;

-İşletmede mevcut olduğu halde kayıtlarda yer almayan (belgesiz mal alışı) emtia, makine, teçhizat ve demirbaşların beyanı,

-İşletmede mevcut olmadığı halde kayıtlarda yer alan (belgesiz mal satışı) mallara fatura düzenlenerek kayıtlara intikal ettirilmesi ve hesaplanan verginin ödenmesi,

-İşletmede bulunmayan kasa mevcudu ve ortaklardan alacakların beyan edilmesi ve hesaplanan verginin ödenmesi imkânları da mevcuttur.

Bu kapsamda; gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinden, gelir ve kurumlar vergisinden matrah artırımında bulunanlar ile katma değer vergisi artırımında bulunanlar, artırımda bulunulan yıllar için bu vergi türleri ile ilgili haklarında inceleme ve tarhiyat yapılmayacaktır.

Kesinleşmiş alacaklara ilişkin müracaatlar www.gib.gov.tr internet adresinden yapılabilecek, kesinleşmemiş veya dava safhasında bulunan alacaklara ilişkin taksitlendirilmiş borçlar hariç diğer tüm taksitlendirilmiş borçlar www.gib.gov.tr internet adresinde bulunan sanal posla ödenebilecektir. Ayrıca, kredi kartıyla ödeme yapılabilecek mevcut bankalara ait bilgiler ve güncellemeler www.gib.gov.tr internet adresimizde yayınlanmaktadır.

Cumhuriyet tarihinin en büyük ve en kapsamlı borç yapılandırması olan bu tarihi fırsatın, kaçırılmaması ve yasanın getirdiği imkânlardan faydalanılmasını tavsiye ediyoruz.”

 

Editör: Haber Merkezi