Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Afşin Belediyesi’nin birlikte kurdukları ve Afşin’de mikrokredi kullanan bayanların ürünlerinin satışının yapıldığı KAMEK-Mikrokredi Afşin Satış Merkezi bu sefer de Göksunlu Hatice Ünsal’ın ürünlerine ev sahipliği yapıyor.

Göksun’un Korkmaz Mahallesi’nde üç çocuğu ile birlikte yaşayan Hatice Ünsal, atık gazete, kağıt ve plastiklerden el emeği göz nuru ile çeşitli süs eşyaları yaparak ailesini geçindirmeye çalışıyor.

Eşi olmayan Hatice Ünsal, engelli olan bir çocuğu yüzünden herhangi bir işte çalışamazken, gazetelerden, karton kutulardan ve plastiklerden kendince evde yaptığı ürünlerin satışını gerçekleştirerek bir çocuğunu üniversitede bir diğerini ise lisede okutmaya çalışıyor.

Eline geçen atık kâğıt, gazete, karton ve plastiklerden genelde süs eşyaları, mutfakta kullanılan sepet, peçetelik, su şişeleri, malzeme kutuları ve tepsi yapan Hatice Ünsal’ın bu ürünleri KAMEK görevlileri tarafından KAMEK-Mikrokredi  Afşin Satış Merkezi’nde satışa sunuldu.

Herhangi bir yerden maddi destek beklemediğini ifade eden Hatice Ünsal: “Ailemin geçimini temin için kendi imkanlarımla, gazetelerden, kartonlardan ve plastiklerden ev ve süs eşyaları yaparak satışa sunuyorum. Üç çocuğum var, birisi engelli birisi üniversiteye gidecek bir diğeri de liseye. Engelli çocuğumdan dolayı herhangi bir işte çalışamıyorum. Evde kendi imkanlarım dahilinde bir şeyler yaparak ailemi geçindirmeye çalışıyorum. Sağolsun Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi KAMEK ailesi ve Afşin Belediyesi ilgilileri benim durumumu öğrenmişler evime kadar gelerek beni ziyaret ettiler ve yaptığım ürünlerin satışı için KAMEK-Mikrokredi Afşin Satış Merkezi’ne götürdüler. Bundan dolayı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Afşin Belediyesi yetkililerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi