Koronavirüs salgını tüm dünyada hızla yayılmaya devam ederken, ülke ekonomileri de süreçten ciddi şekilde etkileniyor. Alınan tedbirler kapsamında da birçok iş yeri kapatılırken, hem işverenler hem çalışanlar hükümetten daha somut iyileştirici çözümler bekliyor.

Koronavirüsle mücadelede kuşkusuz işyerlerini kapatanlar arasında berber ve kuaförler de çok büyük bir ekonomik kaygı içerisine düştüler. Hükümetten destek bekliyorlar.

Tara Academy Sahibi ünlü Kuaför Murat Kanaatli de, sosyal medya hesabından yetkililere seslenerek, meslektaşları için kefilsiz kredi desteği istedi.

Kanaatli sosyal medya hesabında yetkililere ve meslektaşlarına şu şekilde seslendi:

“Bizlerden sorumlu yetkililer bu yazımızı iyi okuyun, beklentilerimizi anlatmaya çalıştık ve beklemedeyiz. Sende destekle paylaş sesimiz duyulsun. Biz kim miyiz? Sizin, bizi küçük esnaf sınıfına koyup da tehlikeli sınıfa alıp insan yerine koymayıp kendi başının çaresine bak dediğiniz sanatkarlarız!

Resmi tatillerde çalışan, bayramları ailesi ile geçiremeyen ve çalışan, yemek molası olmayan, alerji meslek hastalığına yakalanan ve çalışmak zorunda kalan, pazarı hafta sonu olmayan, düğünlere cenazeye hafta sonu gündüz gidemeyen, günlük kazanca sahip olan, arkasında büyük bir geliri olmayan, ama yaşamak için ayakta durmaya çalışan, ama dürüst ve bütün belgelerine sahip olan % 18 KDV ödeyen vergi mükellefi olan vatanına insanlara değer veren, sanatkâr elleri ile dokunduğu müşteriye huzur mutluluk güzellik veren, stresli müşteriye güven veren…

Daha söylenecek çok şey var da yani güzel devletim bizler küçük esnaf olabiliriz ama %18 KDV ödüyorsak o kadar küçük değiliz. SSK’sız eleman çalıştıramıyorsak küçük değiliz.

Şimdi ülkemizde büyük bir kabus var ve biz insanlar ile temas halinde çalışarak günlük kazanç elde ediyoruz. Salonlarımızı kapatsak batarız açsak hastalıktan nasibimizi alırız.

Bizim devletimizin desteğine ihtiyacımız var. Bedava bir şey istemiyoruz zor durumda olan kirasını ödeyemeyen elemanını zor durumda bırakmak isteyene bir yıl ertelemeli faizsiz kredi desteği istiyoruz.!!!

Kuaför mesleği ölmeyen bir meslektir dedik, her zaman ama şu an hepimiz ölüyoruz 3 gün kapalı kalan gideri olan salonlarımız ve biz batarız.

Elini bize uzatmak zorundasın küçük göremezsin en büyük devlet insanları hanımları bile bir kuaför sanatçısına muhtaçtır bakım olarak saç sakal gibi bayanların fön kesim boya gibi. Vadesiz kefilsiz bir yıl ertelemeli kredi desteği istiyoruz.”

Editör: Haber Merkezi