Kalkınma Bakanlığı ve DOĞAKA eliyle hazırlanan proje kapsamında Kahramanmaraş'ın metal mutfak eşyası üretiminde dünyada da söz sahibi olması hedefleniyor.  Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ve ortakları Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, Kahramanmaraş Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ve Dulkadiroğlu Kaymakamlığı tarafından uygulanması planlanan Kahramanmaraş Metal Mutfak Eşya Test Analiz ve Ar-Ge Merkezi Güdümlü Projesi hazırlıkları tamamlanarak DOĞAKA sistemine yüklendi.

Projenin kabulü noktasında son aşaması olan bu yükleme işlemini bizzat gerçekleştiren KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, projenin 4 Milyon Türk Lirası değerinde olduğunu hatırlattı. Kahramanmaraş'ın metal mutfak eşyası üretimi konusundaki potansiyelini bildikleri için bu yönde bir proje geliştirdiklerini dile getiren Rektör Can, şehrin ticari potansiyeline katkı sağlamak adına çalışmalar yapmaya devam edeceklerini aktardı.

Rektör Can, konuyla ilgili şunları dile getirdi: "Bu özel proje Üniversite Sanayi iş birliğiyle Kahramanmaraş’ımıza çok büyük bir değer katacaktır. Sanayicilerimizin metal mutfak eşyası üretirken yaşadıkları sorunları, bu yöndeki ihtiyaçları ve üniversitenin suna bileceği katkılar bu projede yer almaktadır. Şehrimiz Türkiye'nin metal mutfak eşyası ihtiyacının yarıdan fazlasını karşılıyor. Hatta yurt dışı ihracatının da yine yarıdan fazlasını gerçekleştiriyor. Tüm bunları yaparken sanayicilerimizin ihtiyaçlarına cevap verecek proje ve argümanları sağlamak üzere üniversite olarak harekete geçtik.

Bu kapsamda Ticaret ve Sanayi Odası, Kahramanmaraş Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve Dulkadiroğlu Kaymakamlığı ile ortaklaşa bir proje hazırlayarak Kalkınma Bakanlığı ve Doğaka'ya sunduk. Projemiz onay aşaması için sisteme yüklendi ve önemli bir aşamayı daha geride bıraktı. Bundan sonraki süreçte projemizin onaylanmasıyla bu alanda Üniversite ve Sanayimizin iş birliği içerisinde şehrin kalkınması ve gelişmesi adına daha verimli işler yapacağını hep birlikte göreceğiz."

Editör: Haber Merkezi