KMTSO 31. Meclis Toplantısı Hanifi Öksüz’ün başkanlığında gerçekleştirildi. İş dünyasının en büyük arzusunun başarılı bir hükümetin kurulması olduğunu belirten Meclis Başkanı Öksüz: “İş dünyası olarak en büyük arzumuz Türkiye'de güçlü ve istikrarlı bir hükümetin olmasıydı. Hepimiz bunu arzu ediyorduk. 7 Hazirandan sonra ülkemizde çok şeyler yaşandı.  Yeni seçimler tek ve güçlü bir hükümetin iktidara gelmesi ile neticelendi. Ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun. Kahramanmaraş'ın kalkınması sadece sanayicinin gayretleriyle değil sanayicisi siyasetçisi vatandaşı ile hepimizin el ele vermesiyle mümkün olur. Kahramanmaraş'ın da siyasette çıtasını yükseltmesi ayrıca bize çok büyük bir mutluluk verdi” dedi.

SİYASETİN ÇITASI YÜKSELDİ
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hanifi Öksüz, Kahramanmaraş’ta sadece sanayinin değil siyasetin çıtasının yükselmesinden dolayı memnun olduklarını söyledi. 7 Hazirandan sonra ülkede çok şeyin değiştiğine vurgu yapan Öksüz şöyle konuştu: “Milletvekillerimizin arasında Mahir Ünal Kültür ve Turizm Bakanı olması, Kahramanmaraş Siyaset için güzel bir gelişme.  Eski Milletvekilimiz Mehmet Yıldırım Ramazan oğlunun eşi Sema Ramazanoğlu Denizli’den Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı oldu. Ayrıca AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyeliği Kahramanmaraş aldı. Sadece sanayide değil siyasette Kahramanmaraş'ın çıtasının yükselmesi bizlere çok büyük bir mutluluk vermiştir”



BAKAN ARZUMUZ VARDI
Başkan Karaküçük, Kahramanmaraş’ın yıllardan bu yana özlemini duyduğu Bakan arzusuna Mahir Ünal ile ulaştığını belirtti. 64. Hükümette Kültür ve Turizm Bakanının Mahir Ünal olmasından dolayı iş dünyası adına büyük bir gurur duyduklarını belirten Başkan Karaküçük: “Kahramanmaraş için önemli bir gün, öncelikle 24 Kasım Öğretmenler Gününde hepimizin yetiştiren öğretmenlerimizin Kutlu gününü tebrik ediyorum. En son yaptığımız meclis toplantısında bugüne Türkiye'de çok şey değişti. 64. Hükümet kuruldu. Kahramanmaraş olarak yıllardan bu yana hep bir Bakan özlemi yaşamışızdır. Bugün Kahramanmaraş olarak muradımıza erdik. Mahir Ünal 4 yıllık grup başkanvekilliği döneminde çok güzel bir siyaset yaptı, önemli bir görevdi. Bu dönemlerde Kültür ve Turizm Bakanlığı görevi verildi. Ülkemizin ve Kahramanmaraş 64. Hükümetin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.



ŞEHİR ARTIK ÇAĞ ATLAYACAK
Mahir Ünal’ın bakanlığı ile birlikte şehrin yeni bir ivme kazanacağına değinen Başkan Karaküçük şöyle konuştu: “Eski Milletvekilimiz Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu’nun eşi Denizli'den Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı oldu o da hemşerimiz sayılır. Sema Ramazanoğlu'nun da Kahramanmaraş adına iyi şeyler yapacağını düşünüyorum.  Kahramanmaraş’ta zaman zaman kendi içimizde üzüldüğümüz bir konu vardı. Şehrin yeterince tanıtılmadığı ve şehre turist olarak yeterince giriş çıkış olmadığından dolayı ticaretin fazla gelişmediğinden bahsediyorduk. Mahir Ünal Bakanımızın Kahramanmaraş'ın Yayla turizmine,  jeotermaline,  Germenicia Antik Kenti, Ashab-ı Kehyfi kültür varlıklarının açığa çıkmasıyla birlikte Kahramanmaraş'ın kültür ve turizminde önemli bir destinasyon olacağını bundan sonra çok ciddi yatırımlar olacağına eminiz.  4 yıl boyunca çok başarılı bir şekilde grup başkan vekilliği görevini yürüttü. Önümüzdeki dönemde de çok başarılı bir bakanlık görevi yürüteceği hem Kahramanmaraş ülkemize laikiyle bütün hizmetleri vesile olacağını biliyoruz”

DAHA ÇOK DEVLET YATIRIMI ALMAK İSTİYORUZ
“Kahramanmaraş olarak daha çok devlet yatırımlar almak istiyoruz” diyen Karaküçük şöyle konuştu: “Bu konuda da gerekli desteği verdiğimizi ve hak ettiğimizi düşünüyoruz. Şehrimiz için yeni kurulan hükümet hayırlı uğurlu olur. Ekonomi 1 Kasım'dan sonra daha bir aydınlık daha bir bulutların aralandığı daha güzel günlerin geleceğini gösteriyor. Hemen döviz ve faiz de bunların etkisi görüldü. Bugün Hükümetin kurulmasının onaylanmasının ardından yarın daha olumlu sonuçlar doğuracak. Bu anlamda Türkiye'nin geleceği ile alakalı soru işaretlerinin kalktığını düşünüyorum”



ODA ÇALIŞMALARI
Başkan Karaküçük, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasının Kasım ayı içerisinde hangi faaliyetlerde bulunduğunu şöyle özetledi: “Türk tekstil sektörünün en büyük üreticisi şehri olarak Milano’da düzenlenen ITMA Tekstil Teknolojileri Fuarında 106 kişilik bir heyetle adeta Türkiye’yi temsil ettik. 1951 yılından bu yana sektörün geleceğine yön veren fuar, tekstil makineleri endüstrisinin olimpiyatları olarak bilinmektedir. Bu yıl 12–19 Kasım 2015 tarihleri arasında İtalya’nın Milano kentinde gerçekleştirilen, dünyanın en gelişmiş fuar teknolojisine sahip, 345.000 m2 alanı bulunan Fiera Milano Rho Fuar merkezinde yapıldı. Kahramanmaraşlı 106 işadamı ile bu fuarda geleceğe yön verecek yatırımlar için ikili görüşmeler gerçekleştirdik.

35 yıldır, her yıl Ortadoğu ve dünyanın tüm bölgelerinden gelen inşaat sektörü profesyonellerini bir araya getiren Dubai BIG 5 Uluslararası Yapı Ve İnşaat Fuarı, binlerce inovatif ürünün tanıtıldığı geniş bir platformdur.”

Konuşmaların ardından Türk Eximbank Pazarlama Müdürü Metin Çelik’in Eximbank Kredileri hakkında bilgilendirme yaparken, Türkiye Kalkınma Bankası Kredi Pazarlama Daire Başkanı Seyhan Ayanlar’ın TKB’nin Dış Kaynaklı Kredileri hakkında detaylı bir bilgilendirme sundu.
Editör: Haber Merkezi