TÜMSİAD Kahramanmaraş Şube Başkan Yardımcısı Cahit Buluntu program ile ilgili yapmış olduğu açıklamada; “TÜMSİAD olarak kurumsal yapımız içerisinde birçok sektörü barındırıyoruz ve yıl içerisinde bu sektörlere yönelik faaliyetler yapıyoruz. Bu kapsamda 2014 yılında ilk olarak Altın ve Mücevherat sektöründe faaliyet gösteren üyelerimizi dünyanın en önemli prestijli fuarlarından birisi olan  VICENZAORO Winter (Altın ve Mücevher Sektörel Fuarı) ve T-GOLD (Değerli Metalleri Makina ve Ekipmanları Fuarı) fuarına götürdük. Programımız Vicenzada fuar ziyareti ile başladı Milano’da ikili iş görüşmeleri ile sona erdi. Bu yapmış olduğumuz programın üyelerimize fayda sağladığını düşünüyoruz” dedi.
Dünyada birçok ülkede ihracat azalıp, işsizlik artarken, Türkiye’de ise ihracatın artmış ve işsizliğin de kontrol altına alındığını vurgulayan Buluntu; “Türkiye’nin İtalya ile yapılan ticarette ise son yıllarda önemli gelişmeler kaydedilmiştir. Ayrıca, Türkiye sürdürmüş olduğu doğru ve çok eksenli ekonomik ve siyasi politikalarla önemli başarılar yakalamış, Avrupa Birliği hayalinden de vazgeçmemiştir. TÜMSİAD da bu perspektif çerçevesinde İtalya, Almanya, Belçika, Hollanda, Fransa, Danimarka, İsviçre, İsveç, Avusturya ve Bosna gibi ülkelerde yapılanmalarını hızlandırarak hem Türkiye ekonomisine hem de o ülke ekonomilerine katkı yapmak için elinden geleni yapmıştır ve yapmaya da devam edecektir. TÜMSİAD’ın ruhunda var olan, Hz. Mevlana’nın söylediği gibi ne olursan ol yine gel, yine gel, felsefesi ile çalışmalarına devam edeceklerdir” diye konuştu.  
Buluntu; “TÜMSİAD üyesi iş adamları ülkemizin ekonomisini güçlendirmeye, ülkemizin ihracatını arttırmaya, ülkemizin istihdamını arttırmaya, ülkemizin işsizliğini azaltmaya, ülkemizin İtalya ile de, diğer ülkelerle de ilişkilerini ve ekonomilerini geliştirmeye devam edeceklerdir” dedi.  





Editör: Haber Merkezi