Toprak değerlendirmesinde şu görüşlere yer verdi:

7 Haziran seçim sonuçları ile birlikte ülkemizde yaşanan karamsar ve belirsiz tablonun ardından 1 Kasım’da milletimiz yüksek bir katılımla sandığa gitmiş, dünyaya bir demokrasi dersi örneği vererek  tercihini kaostan yana değil, açık ve net bir şekilde tek başına iktidardan, siyasi ve ekonomik istikrardan yana kullanmıştır.

1 Kasım genel seçim sonuçlarının verdiği mesaj, milletin feraseti, ülkesine sahip çıkması ve kaosa dur demesidir.

Feraset sahibi olarak ülkesinin geleceğine sahip çıkan milletimiz, dünyada ve özellikle yakın coğrafyamızda yaşanan siyasi krizler ile Ortadoğu’da sınırların yeniden çizildiği bir ortamda ülkemizde hükümet krizleri ve koalisyonlara izin vermeyeceğini bütün dünyaya ilan etmiştir.

Kurulacak olan yeni hükümeti, ekonomik, siyasi, güvenlik ve kalkınma ile ilgili çok önemli sorumluluklar ve görevler beklemektedir.

Ülkemizin bu kritik dönemde kaybedilen zamanı telafi etmesi ve yeniden sürdürülebilir kalkınmanın aksamadan devam etmesi için gereken adımları atması gerekmektedir.

Temennimiz, bir an önce hükümetin kurulması ve güvenoyu alarak göreve başlamasıdır.

Bu bağlamda, 1 Kasım seçim sonuçlarının vatanımıza, milletimize, yakın coğrafyamıza ve iş dünyamıza hayırlar getirmesini yüce Mevla’dan niyaz ederim.

Editör: Haber Merkezi