30 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında düzenlenen fuara Kahramanmaraş’tan 13 firma katıldı. Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde açılan, TÜMEXPO Sanayi ve Ticaret Fuarı'na çok sayıda yerli ve yabancı işadamı katıldı.

İlginin yoğun olduğu fuara, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, TÜMSİAD Başkanı Hasan Sert, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’te bulunan Üniversitelerin Rektörleri, Kaymakamlar ve TÜMSİAD Şube Başkanları ile Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Adnan Toprak ve çok sayıda davetli katıldı. Açılışın ardından gazetecilere değerlendirmelerde bulunan TÜMSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Adnan Toprak, güçlenerek büyüyen firmaların bu gibi fuarlarda Kahramanmaraş’ı temsil etmesinin önemine dikkat çekti.
Açılışın ardından Kahramanmaraşlı firmaların stantlarını gezen ve bilgiler alan TÜMSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Adnan Toprak, ziyaretlerden sonra yaptığı konuşmada AK Parti hükümetinin ortaya koyduğu 2023 Vizyonuna dikkat çekerek, bu hedefin ekonomik boyutunu iş dünyasının üstleneceğini vurguladı.

Özellikle TÜMSİAD’ın bu hedefin köşe taşı olacağını ifade eden Toprak, ekonomiyi daha da güçlendiren ve ileriye taşıyan unsurları da karıncalara benzetti.


Toprak, konu ile ilgili konuşmasını şu satır başları altında sürdürdü:   

KAHRAMANMARAŞ 13 FİRMAYLA BOY GÖSTERDİ

“Bugün tüm sanayici işadamları derneğimizin 2. sanayi ve ticaret fuar organizasyonunun açılışını yapmış bulunmaktayız. Öncelikle Cumhuriyetimizin 91. Kuruluş Yılını tebrik ediyorum. Bununla beraber Karaman’ın Ermenek ilçesinde maden ocağında gerçekleşen elim kazadan dolayı kazazedelerin ailelerine sabır diliyorum.

Bugün 30 Ekim TÜMSİAD’ın Sanayi ve Ticaret Fuarı ve Ortadoğu iş zirvesinin TÜMSİAD olarak Gaziantep’te gerçekleştirmiş bulunuyoruz.

Bilindiği üzere ilki İstanbul’da yapılmıştı. Prensip kararı gereği 1 yıl İstanbul’da 1 yıl dönüşümlü olarak Anadolu’da yapmayı planlıyoruz. Bu yıl Anadolu’da yapılan fuarın ilkini Gaziantep’te yaptık. Kahramanmaraş TÜMSİAD Şubesi olarak Gaziantep TÜMSİAD fuarına 13 firmamızla katılım sağlamış bulunmaktayız.”

BU YOLUN KARINCALARI OLMAYI KENDİMİZE HEDEF TAYİN ETTİK

“Biz TÜMSİAD olarak kuruluşumuzdan bu yana Kobilerimize yönelik çalışmalarımız var. Kobilerimizi ihracatımızın öncü birlikleri olarak görüyoruz. Türkiye’deki işletmelerimizin de Yüzde 98’inin Kobilerden oluştuğunu biliyoruz. İstihdamda da ciddi destek ve katkı sağlıyoruz. Bu düşünceden hareketle özellikle esnaf olan insanlarımızı esnaf kültüründen alıp imalat yapan, üretim yapan sonrasında ihracat yapabilen ve sonrasında da işadamı kimliğine bürünen misyonu üstlendik. Cumhurbaşkanımızın ülke olarak belirlediği 2023 Vizyonu doğrultusunda TÜMSİAD olarak bizlerde bu vizyonun bu hedefin gerçekleşmesi için bu amaç doğrultusunda bu yolun köşe taşları olmayı, karıncaları olmayı kendimize hedef tayin ettik.”


CUMHURBAŞKANIMIZ VE BAŞBAKANIMIZ BU FUARI ÇOK ÖNEMSİYOR

“Bu maksatla güzel bir fuar organizasyonunu bugün gerçekleştirmiş bulunuyoruz. 12 ülkeden 400’ün üzerinde alım heyetinin bu iştirak etti.  Ekonomi bakanlığımızın ve özellikle Cumhurbaşkanımızın çok önemsediğini, hatta bu fuarın sahibi benim mesajı verdiğini biliyoruz. Kahramanmaraş’tan katılan 13 firmamızın yurt içerisindeki diğer firmalarla çalışması yönünde bir vesile olacağına inanıyorum. İnşallah bu ticaret köprüleri hem yurt içerisinde hem de yurt dışında ihracata dönük ticari dönüşme olarak gelişir diye ümit ediyoruz.”



ŞİRKETİMİZ BU FUARLARI ÖNEMSİYOR


Toprak’ın ardından Kahramanmaraşlı firmalarda konu ile ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Fuara kuyumculuk sektöründe katılan ve Kahramanmaraş’ın sektördeki lider firmalarından olan Vefa Kuyumculuk’dan Hikmet Kopan değerlendirmelerde bulundu.

Kuyumculuk sektörü ve TÜMSİAD’ın faaliyetleri hakkında konuşan Kopan, şunları kaydetti:
“Şirketimiz TÜMSİAD fuarını önemsiyor. Geçen sene düzenlenen ilk fuarımıza katıldık. Bugünde burada Ortadoğu’daki fuarımıza katıldık. İleride inşallah bu süreç devam ettiği sürece TÜMSİAD ailesi olarak bu şirket her daim bu fuara katılacaktır. Çünkü gelişmeyi birlikte ancak yapabiliriz. Şu anda da görüyoruz, biraz önce yurtdışından bağlantılar yapıyoruz. Görüşler alıyoruz. Karşılıklı görüşler alarak üretimimizi daha sağlıklı, daha kaliteli ve daha iyi bir şekilde pazarlamak tekniğiyle beraber TÜMSİAD Ailesi olarak devam edeceğiz. Tüm katılımcı arkadaşlarımıza işadamlarına teşekkür ediyoruz. Kuyumculuk sektörü ile alakalı uluslararası çalışmamız çok fazla. TÜMSİAD’a bu arada çok büyük bir çalışma yapıyor. Dubai, Irak, İran ve Suriye pazarımızda savaş var. Özellikle Akdeniz Ülkelerine Mısıra, Cezayir’e ve Tunus’ çalışmalarımızı yapıyoruz. Suudi Arabistan ve Ortadoğu bölgesine çalışmalar yapıyoruz. Ama uzak doğuya fazla gidemiyoruz. Ama inşallah ileri ki süreçte başlayacağız. Sağ olsunlar başkanlarımız bu konuda bizim ufkumuzu açıyorlar. Aynı zamanda devletin izlediği politikada bu yönde. İş pazarları daha çok önemli. Çünkü yeni açılımlar yapmazsak iç pazarda para oluyor. Direk şehrimizden satış yapamıyoruz. İstanbul ayağı şart. Orada da şirketimiz var aynı şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Birlikte büyümeliyiz.”


BURADA OLMA İÇİN MEMNUNUZ

Fuara katılan bir diğer firma adına konuşan Adem Özdemir ise şunları söyledi: “Fuara Kahramanmaraş’tan katıldık. Biz ilk defa bu yıl katılıyoruz. Kahramanmaraş’a da katılacağız. TÜMSİAD üyesiyiz. Memnunuz burada olduğumuz için. TÜMSİAD’a ve buradaki diğer arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.”

Bir diğer firma adına ise Zafer Yaşar, şunları dile getirdi: “111 yapı malzemenin yönetim kurulu başkanıyım.  TÜMSİAD’ın bize Türkiye çapında bize böyle bir fırsat verdiği için TÜMSİAD’a teşekkür ediyorum. Bu yıl bizim ilk fuarımız. Bizimde tabi bu fuardan çok büyük beklentilerimiz var. Şu an TÜMSİAD üyesi olan diğer firmalarımızla tanışma fırsatı bulduk. Hangi TÜMSİAD üyemiz Türkiye’nin neresinde ne iş yapıyor öğrenmiş olduk. TÜMSİAD’a ve yönetimine çok teşekkür ediyorum. Kahramanmaraş firması olarak TÜMSİAD’ın yapmış olduğu tüm etkimliklere katılmayı düşünüyoruz.”













Editör: Haber Merkezi