Senelerdir yazıldı, konuşuldu, ha bugün ha yarın derken gelinen noktada yaklaşık 6 bin dönümlük alana kurulması düşünülen Tomsuklu Organize Sanayi Bölgesinde kamulaştırma işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Kamulaştırma bedeli için Kalkınma Bakanlığından talep edilen 54 milyon liranın da henüz gelmemiş olması, ‘umutlar başka bahara mı kaldı?’ sorusunu gündeme getirirken, kamulaştırma bedeli olarak talep edilen tutarın gelmesi ve hak sahiplerine ödenmesi halinde altyapı ihalesinin hemen başlanacağı söyleniyor. Ancak bölgede arazisi bulunan vatandaşların ödenecek kamulaştırma bedelinin azlığına  itiraz ederek, kamuyu mahkemeye vermeleri de bir başka gerçek iken, konu ile ilgili olarak OSB Başkanı ve işadamı Abdullah Çinkay’ın düşüncelerine başvurduk, o da bize; “Aslında para sıkıntımız yok. Kamulaştırma bedeli için arsa sahiplerinden toplanan ciddi bir miktar paramız var. Bilindiği üzere arazi sahipleri İdari mahkemeye başvurmuşlardı, mahkeme bozdu. Yine davalar açıldı, lakin süreç devam ediyor. Sıkıntılı bir iş. Ancak sorunun kısa sürede çözüleceğini, kazmanın vurulacağına, altyapı ihalesinin açılacağına inanıyorum” dedi.

Hükümetin çalışan sayısını artırmak için başlattığı istihdama seferberliğine Kahramanmaraş’tan olumlu cevap gelmiş, adımlar atılmıştı. İşadamı Çinkay ne diyordu; “Bütün yatırımcılar bu seferberlikte yer aldılar, yeni yatırımlar peşindeler. Hükümetimizin de sanayicilere kredi imkanı sunması, sanayicileri cesaretlendirdi. Şimdi bankalar yatırımcılara destek için ‘para verelim’ diyorlar. Hem yeni yatırım alanlarında, hem de istihdam konusunda ciddi bir artış gözlemleniyor”

Kavlaklı OSB’ye doğalgaz geleli yaklaşık 6 ay oldu. Bu aynı zamanda sanayicileri enerji santrali kurmaya teşvik etti.

Çinkay, doğalgazın gelmesine ilişkin olarak da şunları söyledi; “Allah razı olsun, milletvekillerimizi bu mesele için çok çaba sarf ettiler, geç oldu ama temiz oldu. Sanayicilere ciddi bir rahatlık getirdiği gibi, maliyetleri de düşürdü, herkese teşekkür ediyoruz!” yorumunu yaptı.

 

Editör: Haber Merkezi