Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, bir yandan destek almaya hak kazanan yatırımları kamuoyuyla paylaşmaya devam ederken bir yandan da daha önce destek almaya hak kazandığı ilan edilen yatırımcılarla sözleşme imzalıyor. Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğü’nde gerçekleştirilen törende 11 adet yeni yatırımın Kahramanmaraş’a kazandırılması adına sözleşme imzalandı.

TKDK Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “TKDK, şeffaftır, bilgiyi esas alır, sonuç ve çözüm odaklıdır. Etkin iletişimin ve risk yönetiminin farkındadır. Ülkemizin AB’ye üyelik yolunda km taşlarını sağlam adımlarla döşemektedir. Genç ve dinamik kadrosuyla çalışan Kurumumuz, desteklediği sektörlerin önünü açarak bu güzel şehrimizin, bu cennet vatanın kalkınması ve büyümesi için gayret göstermektedir. Kent ekonomisine kazandırmak üzere bugün 10 adet hayvancılık yatırımının yanı sıra 1 adet konaklama tesisi projesi için sözleşme imzaladık. 15 Milyon Liranın üzerinde toplam yatırım bedeli olan bu projeler için kurum olarak yaklaşık 7 Milyon Lira hibe ödemesi yapmayı planlıyoruz. Elbistan ilçemizden 3 adet, Dulkadiroğlu ve Onikişubat ilçelerimizden 2’şer adet, Afşin, Andırın, Göksun ve Türkoğlu ilçelerimizden ise 1’er adet olmak üzere 11 adet proje için sözleşme imzalanmasının ardından yatırım sürecinin başlamasını ve tesislerin de en kısa sürede tamamlanmasını arzu ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Hayvancılığın ülkemiz için büyük bir önem arz ettiği dönemde girişimcilerin bu alanda gerçekleştireceği yatırımların çok kıymetli olduğu vurgulanan açıklamada, özellikle Kahramanmaraş’ın sahip olduğu potansiyelin en üst düzeyde kullanılmasına katkı sağlayacak bu yatırımlar sayesinde istihdam olanaklarının artacağı, daha fazla üretim yapılmasının mümkün olacağı ve yatırım yapma konusunda girişimci adaylarının cesaretleneceği kaydedildi.

Kahramanmaraş’a TKDK desteğiyle inşa edilen her tesisin faaliyete geçmesinin, kurumun hedeflerine ulaşması açısından oldukça önemli olduğu belirtilen açıklamanın son bölümünde ise kırsal alanlarda yaşam kalitesini artırmak, ekonomik faaliyetleri çeşitlendirmek, nitelikli tesislerde gerçekleştirilen üretimle arz güvenliğine de katkı sunmak gayretinde olan TKDK’nın yatırımcının en büyük desteği olmak için çalışmalarını aralıksız sürdüreceği ifade edildi.

Törene, sözleşme imzalamaya hak kazanan girişimciler, İl Koordinatörü Ahmet Cemil Ceyhan, Birim Amirleri ve personel katıldı.

Editör: Haber Merkezi