Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğü, Ekim ayı itibariyle başvuru alım süreci tamamlanan İkinci Başvuru Çağrı İlanı kapsamında, 6 adet süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, 2 adet et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması ve 3 adet meyve ve sebzelerin işlenmesi ve pazarlanması sektöründe olmak üzere 11 adet yeni başvuru aldı. Yaklaşık 42 Milyon Lira toplam yatırım bedeline sahip bu projelerin değerlendirme süreci sonunda destek almaya hak kazanması halinde 20 Milyon Lira’nın üzerinde hibe ödemesi gerçekleştirilmesi öngörülüyor.



İkinci başvuru çağrı ilanını değerlendiren İl Koordinatörü Ahmet Cemil Ceyhan, her yeni çağrı ilanının yeni yatırım demek olduğunu ve kendilerinin de yatırımcının en büyük desteği olmaya devam edeceklerini söyledi. İkinci Başvuru Çağrı İlanının sadece süt, et, meyve/sebze ve su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasına yönelik yatırımları kapsadığını belirten Ceyhan, Kahramanmaraş ili olarak almış olduğumuz 42 Milyon Lira yatırım bedeline sahip 11 proje ile ülke genelinde gerek yatırım tutarı gerekse de yatırım sayısı açısından ilk 10 kent arasında yer aldıklarını vurguladı. Bu yatırımlara ilişkin değerlendirme sürecinin başladığını aktaran İl Koordinatörü Ahmet Cemil Ceyhan, başvuruların destek almaya hak kazanması halinde ise Dulkadiroğlu, Onikişubat, Elbistan ve Göksun ilçelerinde yapılacak bu yatırımlara yaklaşık 21 Milyon Lira hibe ödemesi gerçekleştireceklerini ifade etti. Daha fazla desteği, daha fazla girişimciye ve çiftçiye ulaştırmayı hedeflediklerini söyleyen Ceyhan, yakın zamanda hayvancılık, yöresel ürünler ve kırsal turizm gibi sektörleri kapsayan yeni bir çağrı ilanının da yayınlanacağının müjdesini verdi.



Dondurma üretim tesisi, mandıra vb. süt işleyen tesislerin kurulumunu ya da modernizasyonunu içeren yatırımların yaklaşık 17 Milyon Lira, kesimhane ve et parçalama tesisi inşasını içeren yatırımların 11 Milyon Lira’nın üzerinde yatırım bedeline sahip olduğu öğrenilirken meyve/sebze paketleme ve soğuk hava deposu kurulumunu hedefleyen yatırımların ise yaklaşık 14 Milyon Lira civarında olduğu belirtildi.
Editör: Haber Merkezi