Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Toplantı Salonunda düzenlenen programa, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü Altyapı ve Çevre İzleme Daire Başkanı Emre Gürçay, AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör, TKDK Kahramanmaraş İl Koordinatörü Ahmet Cemil Ceyhan, Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Bozkurt, DOĞAKA Kahramanmaraş Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Yusuf Köleli, Kahramanmaraş Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Vakkas Kuzu ve birlik üyesi üreticiler katıldı.

Programda konuşan Milletvekili Celaletin Güvenç, “Bugün burada seçimin de ötesi, desteğin de ötesi sektörün yani sizlerin tüm sorunlarını konuşacağız. Üretimi nasıl artırırız, problemleri nasıl çözeriz, bunları konuşacağız.” dedi.

TKDK’nın geçtiğimiz günlerde çağrı dönemine çıktığını belirten İl Koordinatörü Ahmet Cemil Ceyhan ise bu dönemde hayvancılığa da destek vereceklerini söyledi. Kahramanmaraş’ın Türkiye’de bu desteklerden en fazla yararlanan iller arasında olduğunu vurgulayan Ceyhan, bugüne kadar şehrimize yaklaşık 400 Milyon TL tutarında yatırımın yapıldığını ve Kurum olarak bu yatırımlara 160 Milyon TL hibe ödemesi yaptıklarını ifade etti. Bu yatırımlarda en büyük payın hayvancılığa ait olduğunu aktaran İl Koordinatörü, bu alanda 150 Milyon TL tutarındaki yatırımlara 80 Milyon TL destek verildiğini belirtti.

Küçükbaş hayvancılığın sorunlarının masaya yatırıldığı ve çözüm önerilerinin istişare edildiği toplantıda TKDK’nın yeni başvuru çağrı döneminde hayvancılığa vereceği desteklere ilişkin bilgilendirme sunumu yapıldı.

Program katılımcıların sorularının yanıtlanmasıyla son buldu.

Editör: Haber Merkezi