Türkiye’de ve dünyada iklimlendirme denilince akla ilk gelen firmalardan biri olan Temsan Makine, iklimlendirme çözümlerinin ardından gerçekleştirdiği makine üretimiyle de “Gururla Yerli” sloganına imza attı.

Kahramanmaraş’ta uzun yıllara dayanan birikim ve mühendislik tecrübesi ile faaliyetlerini sürdüren Temsan, son olarak üretimini gerçekleştirdiği yerli slasher boya makinesi ile dünyada da adını duyurdu.
Temsan, Uluslararası Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı KTM 2019’de, yerli üretim slasher makinesini ve sundukları avantajları yakından tanıtacak.

Yerli Üretim İle Sunulan Avantajlar Tanıtılacak

Temsan Yönetim Kurulu Üyesi Cem Kesim, bu güne kadar ulaştıkları noktada gerek üretim kapasitesi ve kalitesi, gerekse de servis hızı ve pazar payı ile klima sektöründe Avrasya'nın lideri konumuna gelmiş durumda olduklarını slasher makinesi ile de pazara yeni bir soluk getirdiklerini belirtti.
Geliştirdikleri sistemin alışılagelmiş makinelerle karşılaştırıldığında, kullanıcıya opsiyonel kapasitede satın alma ve çalışma imkânı sağladığını söyleyen Cem Kesim, “Piyasada çalışan slasher makineleri aylık 700.000-750.00 m’lik üretim kapasitesine çıkabilmekte iken bu makine opsiyonel satın alma imkânları ile aylık 1.300.000 m’ye kadar üretim yapabiliyor. Makine bu kapasiteye çıkarken işletme ve operasyon maliyetleri sadece yüzde 12’lik bir artış gösteriyor. Bu da özellikle ticari koleksiyon üreticileri için avantajlı üretim sunuyor.” dedi.

Tasarım esnekliği dolaysıyla uygulamada 16 tekneye kadar çalışma imkânı sunan makinenin farklılıklarına da değinen Kesim, “Makineyi farklı kılan bir diğer özellik ise boya tekneleri arasında oksidasyon yolu en uzun olan makine olması. Temsan, iklimlendirme tekniklerinin iplik ve elyaf üzerinde etkilerindeki tecrübelerinden yola çıkarak bu makinenin uygulamasına özel bir klima sistemi de ekledi ve çalışma esnasında oksidasyon kalitesini yüze 4’e kadar arttırdı. Ayrıca Türkçe ve İngilizce yazılımı ile kullanıcılar için kolay kullanım ve adaptasyon imkânı sağlıyor.” sözlerine yer verdi.
Uluslararası Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı KTM 2019’de, slasher makinesinin yanı sıra iklimlendirme ve telef toplama çözümlerine yönelik gelişmeleri de ziyaretçilere tanıtacak olan Temsan Makine, yerli üretimin gücüne vurgu yapacak.

Editör: Haber Merkezi