Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı KTM 2014, dünyaca ünlü markaların ‘’makine şovuna’’ sahne olacak.

Tekstil sektöründe son yıllarda yapılan yatırımlar ve alınan teşviklerle hızla büyüyen Kahramanmaraş, ilk kez düzenlenecek olan Tekstil Makineleri Fuarı KTM2014’e ev sahipliği yapacak.

ECR Fuarcılık tarafından organize edilen ve 23-25 Ekim 2014’te Kahramanmaraş Fuar Merkezi’nde (KAFUM) düzenlenecek fuar dünyaca ünlü markaların ‘’makine şovuna’’ sahne olacak.  Son dönemde tekstil alanındaki atılımları ile dikkat çeken Kahramanmaraş; Adana, Osmaniye, Gaziantep, Niğde, Kayseri, Malatya, Şanlıurfa ve Adıyaman’ın oluşturduğu Türkiye’nin tekstil merkezinde yer alıyor. Bölge, Türkiye’nin tekstil ve konfeksiyon üretiminin yüzde 70’ini karşılıyor.

Tekstil makine üreticileri; tekstil, hazır giyim, denim, kumaş ve iplik üretiminde önemli bir yere sahip olan Kahramanmaraş’ta pazara doğrudan ulaşacakları için  fuara büyük ilgi gösterdiler. Türkiye, Almanya, Belçika, Çin, Fransa, Japonya, İsrail, İsviçre, İtalya, İspanya, İngiltere, Hindistan, Kore ve Tayvanlı makine üreticilerinin yer alacağı fuar, 20 ülkeden 220’nin üzerinde markanın katılımı ile gerçekleştirilecek. Fuar konumu itibatiyle tekstil makine sektöründe yeni pazar  heyecanı yarattı. Fuara katılacak olan Fuarda Avrupalı tekstil makine üreticileri pazar paylarını arttırmayı, Uzakdoğulu firmalar ise fiyat avantajlarını kullanarak Anadolu pazarına açılmayı hedefliyor. Fuarda yer alacak Türk firmaları ise yerli üretici “bizde varız” diyecek.

FUAR KONSEPTİ

İplik ve iplik hazırlama makineleri, yardımcı makineler ve aksesuarları, büküm ve bobin makineleri, yardımcı makineler ve aksesuarları, teknik tekstil ve nonwoven makineleri, yedek parça ve aksamlarına hitap eden fuarda, dokuma hazırlık, yardımcı ve dokuma makineleri ve aksesuarları da yer alacak. Tekstil sektörünün olmazsa olmazları arasında yer alan örme makineleri (düz ve yuvarlak), atkılı, çözgülü örme makineleri ve aksesuarlarının da sergileneceği fuarda ayrıca nakış makineleri ve aksesuarları, boya, terbiye makineleri tekstil kimyasalları, laboratuvar cihazları ve aksesuarları, dijital baskı makineleri ve aksesuarları, konfeksiyon makineleri ve aksesuarlarına da bulunacak.


ANADOLU’DA İLK KEZ SERGİLENECEK

Dünyanın önde gelen tekstil makine üreticilerinin son teknoloji ürünlerini sergileyecekleri KTM 2014’te dokuma makine üreticisi Itema Group da yeni geliştirdiği yeni dokuma makinesi R9500 dokuma tezgahını çalışır durumda Kahramanmaraş’ta, Türk tekstilcilerine tanıtacak. Böylelikle Anadolu’da yapılan bir fuarda ilk kez dokuma makinesi sergilenecek.

Hindistan’dan fuara katılan İplik makine üreticisi Lakshmi fiyat-teknoloji dengesi ile pazarı zorlamaya hazırlanırken, fuarın önemli katılımcılarından olan Elteksmak Makine, tekstil sektöründe yoğun rekabetin yaşandığı tekstil terbiye konusuna yönelik Poslu Ramöz, Airlax Gergisiz Kurutma ve Elmego-W-Kontini Tumbler makinelerini ziyaretçilerin ilgisine sunacak.

“TEKSTİL TOPRAĞINA DÖNÜYOR”

“Tekstil Toprağına Dönüyor” teması ile 2013 yılında ilki gerçekleştirilen Uluslararası Tekstil Zirvesi UTZ bu yıl KTM2014 fuarı ile eş zamanlı düzenlenecek. UTZ’nin ev sahibi Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı ve Mem Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük yaptığı açıklamada;  “Kahramanmaraş Türk ve dünya tekstili açısından hak ettiği noktaya gelmeli. KMTSO olarak Uluslararası Tekstil Zirvesi’ne verdiğimiz destek devam edecek. Kahramanmaraş, bölge içinde ve ulusal düzeyde tekstil sektöründe son dönemde büyük bir atılım içinde, bu nedenle tekstil sektörüne yönelik fuarların ve etkinliklerin mutlaka Kahramanmaraş’ta da yapılması gerektiğine inanıyoruz. Bu konuda elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz” dedi.

DESTEK VERENLER

İstanbul Tekstil Hammadde İhracatçıları Birliği (İTHİB) işbirliği ve Akdeniz Tekstil Hammadde İhracatçıları Birliği (ATHİB.), Kahramanmaraş Valiliği, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO), Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), Kahramanmaraş Sanayici ve İşadamları Derneği. (KASİAD) desteği ile düzenlenen organizasyon bir fuardan çok daha ötesini kapsayacak.

İTHİB İLK KEZ TEKSTİL MAKİNELERİ FUARINA DESTEK VERİYOR

KTM 2014 ile ilgili İTHİB Başkanı İsmail Gülle, ilk kez bir tekstil makineleri fuarına destek kararı aldıklarını belirterek, KTM 2014 fuarının Kahramanmaraş ve bölgesinde kümelenen tekstil sektörü için büyük önem taşıdığını söyledi.


Bu yüzden KTM 2014 fuarı ile iş birliği yaptıklarını belirten İsmail Gülle, “Türk tekstil sektörünün üretim merkezi kabul edilen Kahramanmaraş’ta gerçekleşecek KTM 2014 sektöre ve dolaylı olarak ihracata katkı sağlayacaktır. İhracatın olduğu bir bölgede bizim de bulunmamız gerektiğini düşünerek bu fuara destek kararı almış bulunmaktayız” dedi.

İsmail Gülle, Türk tekstilcisinin son derece modern tesislerde üretim yaptığına değinerek KTM2014 fuarının tekstil sektörü için aynı zamanda ‘’Hızla yenilenen tekstil makinelerinin teknolojik değişim ve yeniliklerini yakından tanıma fırsatı‘’ olduğunu belirtti.

KTM 2014 fuarının organizatörü ECR Fuarcılık adına açıklama yapan Ümit Vural ise, uzun bir süredir yürütülen görüşmeler neticesinde tekstil sektörünün öncü birliklerinden olan İTHİB ile resmi bir protokol imzaladıklarını vurgulayarak, İTHİB ile tam bir uyum içerisinde çalışmalara devam ettiklerini belirtti. Ümit Vural, İTHİB’in verdiği desteğin fuar için çok önemli bir kazanım olduğuna değinerek, “Bu protokol, sektörel iş birliği ve dayanışma adına gerçekleşmiş bir adımdır. Kahramanmaraş’ın Türkiye tekstil ihracatındaki önemi, bu adımla daha da kuvvetlenmiştir” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi