Su alacaklarına ilişkin olarak 1 Nisan 2017 tarihinden önce var olan su borçları yapılandırılmaktadır. Vatandaşlarımız su borçları ve diğer borçlarını yapılandırarak peşin ya da altı, dokuz, on iki ve on sekiz eşit taksit olarak iki ayda bir ödeyebilmelerine olanak sağlanmaktadır.

Yapılandırma ise  13/2/2011 tarihli ve 6111 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun, 6552 sayılı Kanun, 3/8/2016 tarihli ve 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun hükümlerine göre bu Kanunun yayımı tarihi itibarıyla taksit ödemeleri devam eden alacaklar ile 6736 sayılı Kanuna göre tahakkuk eden alacaklar hakkında uygulanmaz.

YAPILANDIRMA VE ÖDEME YERLERİ
Vatandaşlar su borçlarını 1 Haziran-30 Haziran tarihleri arasında Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerinde KASKİ Genel Müdürlüğünde Afşin, Andırın, Çağlayancerit, Ekinözü, Elbistan, Göksun, Nurhak, Pazarcık ve Türkoğlu ilçelerinde bulunan aboneler ise KASKİ İlçe Şube Müdürlüklerinde yapılandırma işlemlerini yapabilirler. Ayrıca KASKİ Genel Müdürlüğüne ödemeler kurum veznelerinin yanı sıra www.maraskaski.gov.tr web sitesinden kredi kartıyla online olarak, PTT Şube ve acentelerinden ve anlaşmalı olunan bankalar aracılığıyla internet bankacılığı ve otomatik ödeme talimatı verilerek yapılabilir.

Editör: Haber Merkezi