Yerli tekstil makine üretiminin öncü firmalarından Serteks Tekstil Makinaları San. Ltd. Şti., 32 yıllık güçlü tecrübesi ile tekstil sektörünü yeni teknolojilerle buluşturmaya devam ediyor.

Örme kumaşlar için tüp sanfor makinesi, örme kumaşlar için zincirli açık en sanfor makinesi, örme kumaşlar için blanketli ve zincirli açık en sanfor makinesi, tüp ve açık en nem ölçerli nemlendirme makinesi gibi geniş bir ürün yelpazesine sahip olan Serteks, son olarak 2018 itibariyle üretimine başladığı AZS-605 ve TS-605 yeni model sanfor makinelerini Uluslararası Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı’nda tanıtacak. Makineler üzerinde sürekli yenilik yaptıklarını aktaran Serteks Tekstil Makineleri San. Ltd. Şti. Sahibi Cevat Karagören, KTM 2018’de daha fazla müşteriye ulaşmak istediklerini belirtti.

Türk ve dünya tekstilinde dikkat çeken Kahramanmaraş’ın kendileri için de önemli bir pazar olduğunu vurgulayan Karagören, üretimini yaptıkları yeni nesil sanfor makinelerini üretici ile buluşturmanın heyecanını yaşadıklarını dile getirdi. Karagören, “32 Yıllık tecrübe ve deneyimli kadromuz ile ürettiğimiz sanfor makineleri dünyada ve Türkiye’de tercih ediliyor. Firmamız kendi bünyesinde sürekli Ar-Ge çalışması yaparken en kaliteli malzemeyi kullanmanın yanı sıra, enerji tüketimini en aza indirebilmenin yollarını gözeterek makine üretim planları yapıyor. Her zaman yenilik peşinde olan firmamız, yeni model makinelerin üretimine 2018 yılı başı itibari ile başladı.” dedi.

YERLİ ÜRETİM KALİTESİ AVRUPA MARKALARINI ARATMIYOR

Ürettikleri makinelerin kalitesi ile Türkiye’nin yanı sıra dünya pazarlarında da dikkat çektiklerini ve tercih edilen bir marka haline geldiklerini ifade eden Karagören, yerli üretime ağırlık verilmesi gerektiğini vurguladı. Karagören, Türkiye’de üretilen tekstil makinelerinin kalite açısından Avrupa üretimi makineleri aratmayacak kadar düzgün üretimlere sahip olduğunun altını çizdi.

Tekstil üreticilerinin kaliteli ve zamanında servis verebilen Türk makine üreticilerini tercih etmelerinin önemine değinen Cevat Karagören, “Serteks olarak bizim için kalite işin başında gelir. Yerli makine üreticisi bir firma olarak önceliğimiz; kaliteli makine üretimi, zamanında teslim, montaj ve servis hizmeti vermek ve her koşulda bölge farkı gözetmeksizin müşterilerimizin taleplerine hitap edebilmek.” sözlerine yer verdi.

Son olarak 2018 yılı satış hedeflerine ilişkin bilgiler paylaşan Karagören, “2017 yılında planladığımız makine satışına fazlası ile ulaştık. Bizi tercih eden yerli ve yabancı firmalara sonsuz teşekkür ederiz. 2018 yılında ise hedefimiz daha da büyük. Yeni ürettiğimiz sanfor makinelerinin müşteriler tarafından en çok tercih edilen makineler olmasını hedefliyoruz.” dedi.

Geçtiğimiz yıllarda katıldıkları KTM Fuarlarından memnun ayrılan Serteks, bu yıl sergileyecekleri yenilikler ile müşterilerin dikkatini çekmeyi hedefliyor.

Editör: Haber Merkezi