Pek çok farklı ihtiyaca yönelik ideal sarım sistemlerini sunan ve müşterilerini üretim metodlarıyla destekleyerek taleplerini karşılamak için yeni uygulamalar geliştiren Savio, katılacağı KTM 2019 Fuarı’nda son yeniliklerini Türkiye tekstil pazarına tanıtacak.

Savio, 5. Uluslararası Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı’nda yenilikçi, otomatik, enerji tasarrufu ihtiva eden ve Endüstri 4.0 içeren çözümlerini sergilemeye hazırlanıyor. Dünyaca ünlü firma, Polar Evolution ve EcoPulsarS bobin makineleri, standart dışı değerleri izlerken mükemmel düğüm şekilleri ve mükemmel bobin sarım sağlamaya yönelik özel splayser ve gerilim kontrol cihazları sayesinde bu zorlu iplikleri kolayca işleyebiliyor.

Savio'nun En Yeni Çözümü: Multi Link

Savio'nun en yeni çözümü, birden fazla ring iplik makinesini bir Savio bobin makinesine bağlayabilen özel yapılmış bir sistem olan Multi Link'tir. Özel bir iPeg tablası, iplik makinelerinden çıkan masuraların bobin makinesine doğru adrese ulaşmasını ve kolaylıkla dolaşımını sağlanıyor. Şirket açısından çözüm alanı optimize edip enerji tüketimini ve üretim maliyetlerini düşürüyor.

Otomatik masura taşıma operatörleri için servis yollarını kısaltır ve ergonomik bir malzeme akışı sağlar. Savio'ya göre, uzun ve çok bağlantılı makinelerde bile kaliteyi koruyarak üretim, alan ve enerji maliyetleri düşürüyor.

Savio Bölgesel Satış Müdürü Gabriele Tonin; “Günümüzde, Savio’nun ürün geliştirme süreci, verileri çevrimiçi olarak iletmesi gereken ‘akıllı’ bileşenlere odaklanıyor. Makinelerin bağlanması ile sunulan yeni olanaklar, ilerici karmaşıklık olasılığıyla birlikte (Temel, İşletme veya Yönetici), Savio Industrial IoT'nin farklı seviyelerine çevriliyor. Savio tekstil bobin makinelerine, her biri farklı bir Endüstri 4.0’a karşılık gelen üç farklı Savio Endüstriyel IoT seviyesi uygulanıyor. Bu işlem basit bağlantı ve makine veri indirme işleminden uzak olan makine kurulumundan, operatörle gerçek zamanlı etkileşime kadar tüm uygulamaları içermekte.” açıklamasında bulundu.

Savio Smart Bilezik

“Tekstil makinelerinin kalitesinde bir sıçrama yeni kontrol sistemlerinde görülebilir, bu sistem çalışanların akıllı saatleri sayesinde alarmları direk olarak bileklerinde hissetmelerini sağlar.” diyen Tonin sözlerini şöyle sürdürdü: “Bobin makinelerinden birinde bir problem ortaya çıkarsa bir akıllı saat (Savio Smart Bilezik) aracılığıyla operatöre anormallik sinyali gönderilir ve bu sistem gerekli müdahale tipini de iletebilir, böylece makinelerin arıza giderim sürelerini en aza indirir.

“Savio, bu veri yönetim sistemiyle, zaman alıcı rutin işler açısından fabrika operatörlerini rahatlatan çok modern ve önemli bir araçtır. Veri analitiği sayesinde, farklı üretim aşamalarının mümkün olan en iyi şekilde yönetilmesine ve her zaman ve her yerde tüm önemli parametrelerin izlenerek mobil cihazlardan yararlanmasına olanak tanıyan çok sayıda veri mevcuttur.” diyen Tonin, tüm bu özelliklerin Savio müşterilerinin genel ekipman verimliliğini kontrol etmelerini, kaliteyi, işgücü verimliliğini artırmalarını ve çalışma süresinin verimliliğini en üst düzeye çıkarmalarını sağladığını söyledi.

“Türkiye, Avrasya Bölgesinde Savio İçin Referans Niteliğinde”

Geçtiğimiz yıl yer aldığı KTM 2018 Fuarı’nda da bölge tekstilcisinin büyük ilgisiyle karşılaşan Savio, birçok yeniliğini Türkiye’de ilk kez KTM Fuarı’nda sergilemişti.

Savio Bölgesel Satış Müdürü Tonin, KTM 2019 katılımları ve Türkiye ile ilgili soruları yanıtladı. Tonin, “Türkiye, Savio için en büyük tekstil pazarlarından biri. Bu nedenle Türk müşterilerinin dikkatlerini çekmek, yeni projelerini en gelişmiş ve otomatik makinelerle desteklemek firma için çok önemli.  Türkiye’ye 2018 yılında 164 bobin makinesi ve 6280 two for one büküm iğinin kurulmasıyla Türkiye, bugün Avrasya bölgesinde SAVIO için referans niteliğinde. Geçtiğimiz yıl boyunca Savio, Türkiye'den birçok büyük sipariş aldı ve 8 binden fazla bobin kafası teslim etti.” ifadelerini kullandı.

Savio’nun 50 yıldan fazla Türkiye pazarında varlığını sürdürmekte olduğunu sözlerine ekleyen Tonin; “Türkiye pazarı Savio için oldukça önemli. 50 yıldan fazla Türkiye’de varlığını sürdüren Savio, günümüzde satış, servis ve yedek parça merkezleri ile alanında lider üreticilerden biridir. Geçtiğimiz yıllarda gerek Polar Multicone gerekse yeni model Eco PulsarS’ın yakalamış olduğu başarı, değerli müşterilerimizden pozitif geri dönüş olarak satış grafiğine de yansıyarak Savio’yu Türkiye’de lider konuma oturttu. Bunun için bize güvenen tüm müşterilerimize teşekkür ederiz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi