Türk tekstil sektörüne uzun yıllardan bu yana güçlü bir şekilde hizmet veren Savio Macchine Tessili S.p.A, yer alacağı Uluslararası Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı KTM 2018’de, Eco PulsarS model bobin makinesini ve makine üzerinde bulunan elektronik iplik gezdiricili (iplik traversli) sistemi tanıtacak.

Eco PulsarS Sürdürülebilirliğe Katkı Sağlıyor

Bu yıl dördüncü kez düzenlenen Uluslararası Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı KTM 2018’de, iplik işletmelerine önemli avantajlar sağlayan Savio teknolojileri ile yer alacaklarını belirten Savio Yetkilisi Gabriele Tonin, Savio’nun ilgi gören Eco PulsarS teknolojisi hakkında şu bilgileri paylaştı: “Savio’nun son dönemde ilgi gören Eco PulsarS model yeni tip bobin makinesi; gerek üretim, gerek randıman ve kalite gibi yapısal birçok üstünlüğünün yanında çevre bilincine önemli katkılarda bulunuyor. Enerji tüketiminin önemli ölçüde azaltıldığı bu makine, ayrıca sıcak hava oluşumunu tamamen ortadan kaldırılarak işletmelerin çevre konusuna katkıda bulunmasını sağlarken, bu havayı işlemek temizlemek vb. durumlar için harcanan enerjinin bertaraf dilmesiyle önemli miktarda enerji tasarrufu sağlıyor.”

Savio Eco PulsarS ile ince pamuk ipliği ile hem hassas boya bobini, hem de büküm makinesine hazır bobin imal edilebildiğini belirten Tonin, iplik üretiminin merkezi konumunda bulunan Kahramanmaraş’ta sergileyecekleri bu yeniliklerin büyük ilgi göreceğini kaydetti.

“KTM Fuarı Firmaların İlgi Odağı Olmasını Sağlıyor”

Geçtiğimiz yıl yer aldığı KTM 2017 Fuarı’nda da bölge tekstilcisinin büyük ilgisi ile karşılaşan Savio, birçok yeniliğini Türkiye’de ilk kez KTM Fuarı’nda sergiledi. KTM fuarlarının önemine değinen Tonin, “Kahramanmaraş Uluslararası Tekstil Makineleri Fuarı’nın tekstilin merkezinde bir fuar olması ve profesyonelce organize edilip yönetilmesi, gerek bizim gerekse çalışmakta olduğumuz yabancı firmaların ilgi odağı olmasını sağlıyor. Geçtiğimiz yıllarda oluşan yoğun ilgi ve gelişen ticari ilişkiler bu yıllarda meyvelerini veriyor, bu da fuara ilginin artarak devam etmesini sağlamaktadır.” sözlerine yer verdi.

Kahramanmaraş İplikte Kaliteli ve Esnek Üretimi İle Dikkat Çekiyor

Kahramanmaraş’ta bulunan tekstil işletmeleri ileri teknolojiyi kullanmasının ve yenilikleri takip etmesinin yanı sıra, kullandığı yenilikleri ürün kalitesine de yansıtıyor. Son yıllarda Türkiye’nin iplik üretiminde Kahramanmaraş’ın söz sahibi olduğunu ekleyen Tonin, dünyada yüksek kalitede pamuk ipliğini hızlı ve yüksek servis şartlarında satın almak isteyen alıcıların ilk olarak başvurduğu yerin Kahramanmaraş pazarı olduğunu söyledi. Kahramanmaraşlı üreticilerin pazarın taleplerine, hızlı servis ve teslimatın yanı sıra farklı tiplerde hızlı üretim ile cevap verdiğini belirten Tonin, “Son yıllarda Kahramanmaraş’ta özel iplik imal etme ve hızlı tip değiştirme gibi esnekliğe yönelik yatırımlar, herkesin yaptığı aynı cins iplikle rekabet etmenin zorluğuna karşın, Kahramanmaraşlı üreticilerin öne çıkmasında büyük önem taşıyor.” sözlerine yer verdi.

Savio Türkiye Pazarında İlgi Görmeye Devam Ediyor

Savio’nun 50 yıldan fazla Türkiye pazarında varlığını sürdürmekte olduğunu sözlerine ekleyen Tonin, “Türkiye pazarı Savio için oldukça önemli. 50 yıldan fazla Türkiye’de varlığını sürdüren Savio, günümüzde satış, servis ve yedek parça merkezleri ile alanında lider üreticilerden biridir. Geçtiğimiz yıllarda gerek Polar Multicone gerekse yeni model Eco PulsarS’ın yakalamış olduğu başarı, değerli müşterilerimizden pozitif geri dönüş olarak satış grafiğine de yansıyarak Savio’yu Türkiye’de lider konuma oturttu. Bunun için bize güvenen tüm müşterilerimize teşekkür ederiz.” dedi.
Editör: Haber Merkezi