Tekstil sektöründe 40 yılı geride bırakan Sarteks Makina Sanayi ve Tic. A.Ş, Türkiye temsilciliğini yürüttüğü Graf, Braecker, Loptex, Xorella, Mesdan ve Laroche gibi firmaların yanı sıra kendi markası Bianco iplikhane kovaları ile Uluslararası Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı KTM 2017’de yer alacak.

Türkiye mümessilliğini yürüttüğü markalar ile iplik işletmelerine kaliteye direkt etki eden makine ve sistemler sunan Sarteks, işletmelerin ürün kalitesi ve iş süreçlerine önemli katkılar sağlıyor.

“KTM 2017 MÜŞTERILERIMIZLE GÖRÜŞMEK IÇIN DEĞERLI BIR FIRSAT”

Geçtiğimiz yıl katıldıkları KTM 2016 Fuarı’nda bölge tekstilcilerinden büyük ilgi gördüklerini belirten Sarteks Makina San. ve Tic. A.Ş Genel Müdürü Mehmet Saraçoğlu, Türkiye’nin iplik üretiminin yüzde 30’unu gerçekleştiren Kahramanmaraş’ın ve bölge tekstil sektörünün kendileri için önemli bir konumda olduğunu dile getirdi.

Bu yıl ikinci kez yer alacakları KTM 2017 Fuarı ile bölgedeki mevcut müşterileri ve potansiyel müşteriler ile görüşmelere yapmayı planladıklarını kaydeden Saraçoğlu, fuarın bu anlamda kendileri için çok değerli olduğunu vurgulayarak, “Bu fuar Kahramanmaraş’ın Türkiye iplik sektöründeki yeri düşünüldüğünde bizim için katılması zorunlu olan bir fuar. Bu şehirde 50’nin üzerinde müşterimiz var ve ciromuzun önemli bir bölümünü Kahramanmaraş’ta yapıyoruz. Tüm müşterilerimizi üç günde ziyaret etmemiz mümkün değil. Oysa ki fuarda hemen hemen hepsiyle görüşme fırsatı buluyoruz. Bu fırsat bizler için çok değerli.” dedi.

SARTEKS, İŞLETMELERE KALITEYE ETKI EDEN ÜRÜNLER SUNUYOR

Türkiye mümessilliğini yürüttükleri firmalar ile birlikte iplik işletmelerine sundukları teknolojilerin yanı sıra servis hizmeti ile önemli avantajlar sağladıklarını dile getiren Mehmet Saraçoğlu, konuyla ilgili şu açıklamalara yer verdi; “Türkiye’de iplik üretiminin yoğun olduğu yedi şehirde servis merkezlerimiz bulunuyor. Makine veya sarf malzemesi kaynaklı sorunlarla uğraşmak istemeyen, kafası rahat bir şekilde üretim yapmak isteyen kaliteli iplik üreticileri, çalışabildikleri her konuda bizimle çalışıyorlar. Bizler de bu güvene layık olabilmek için onları baş tacı ediyor, el üstünde tutuyoruz.”

İşletmelere üretim kalitesine etki eden avantajlar sunduklarını kaydeden Saraçoğlu, ürün gamı ile ilgili şu bilgileri paylaştı; “Mümessilliğini yaptığımız hiçbir ürün ana üretim makinası değil, ancak hepsi kaliteye direk etki eden ürünler. Örneğin Xorella iplik kondisyonlama makinası. Her işletmede bir iplik buharlama kazanı vardır. Oysa ki Xorella kullananlar bilirler ki her kazan Xorella değildir. Xorella’da amaç, ipliği ıslatarak ona ticari bir katkı sağlamak değil, ipliği kondisyonlayarak onu olduğundan daha kaliteli bir iplik haline getirmektir. Bunun yanı sıra bir diğer kalite artırıcı makinamız ise Loptex yabancı elyaf ayırma sistemleri. Harman hallaçta ince açıcı sonrası yerleştirilen bu makine, tek bir makine içinde optik, sonik ve UV olmak üzere üç ayrı sistemle yabancı elyaf ve maddeleri pamuktan ayırır ve bunu rakiplerine göre çok daha az iyi elyaf atımıyla yapar. Mesdan iplik düğümleme cihazları ve Mesdan Laboratuvar makineleri ise portföyümüzün bir diğer lider firması. Türkiye’de üretilen fantezi sayılabilecek hemen her iplik üretiminde bir Mesdan splicer kullanılmaktadır. Yüzde yüz Sarteks imalatı olan Bianco iplikhane kovalarımız ise müşterilerin taleplerine göre istenilen teknik şartlara uygun olarak Adana’da üretilmektedir. Müşterilerimiz kovalarını satın aldıktan hemen veya seneler sonra bile bir talepleri veya şikayetleri olduğunda Sarteks gibi yakından tanıdıkları bir firmayla muhatap olmaktan memnun olmakta ve bu nedenle Bianco kovalarını tercih etmektedirler. Son olarak yirmi altı yıldır birlikte çalıştığımız, on iki yıldır da Rieter bünyesinde olan Graf’tan bahsetmek isterim. Dünyanın en kaliteli iplik makinaları üreticisi ile tarak telleri üreticisinin birlikteliği Sarteks’in üstün servis anlayışıyla birleşince ortaya mükemmel bir sonuç çıkıyor. Graf ile hem Rieter hem de diğer tarak üreticilerinin taraklarına iyi hizmet verebilmek amacıyla 35 teknik eleman istihdam ediyoruz. Bu konuda dünyada Çin dahil bize yaklaşabilen yok. Dünyada Graf’dan akredite olmuş servis merkezine sahip ilk firma da biziz.”

Son olarak 2016 yılı iler ilgili değerlendirmelerini paylaşan Mehmet Saraçoğlu, sektörde 40 yılı geride bırakan Sarteks’in bugüne dek en iyi olan firmalarla çalıştığını ve çalışmaya devam edeceğini söyledi. 2016 yılını tüm zor şartlara rağmen tahminlerinin üzerinde bir satışla kapattıklarını belirten Saraçoğlu, 2017 yılından umutlu olduklarını, bu yılın geçen yıla göre daha kolay geçmesini umduklarını sözlerine ekledi.
Editör: Haber Merkezi