Özgül, Bilkent Üniversitesi İnovatif İnternet Topluluğu tarafından Mithat Çoruh Amfisi’nde düzenlenen Girişimcilik Zirvesi’nde öğrencilere Sanko Holdinğ ve Sanko Makina hakkında sunum yaptı.

Sanko Makina’nın tanıtım DVD’sini izlettiren Özgül, yerli üretimin önemi üzerinde durdu. Yerli üretimin geliştirilip arıtılması ve öncelikle tercih edilmesinin kaçınılmaz zorunluluk olduğunu kaydeden Özgül, bunun için çok çalışılması ve sabırlı olunması gerektiğinin altını çizdi.

Öğrencilere lisans eğitimi ile yetinmemeleri, yüksek lisans ve doktora eğitimi de almaları önerisinde bulunan Özgül, “Ayrıca, en az bir yabancı dili, ana diliniz gibi okumalı, anlamalı ve konuşmalısınız” diye konuştu.

Konuşmasının sonunda öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Özgül, öncelikle dürüst olunması gerektiğine vurgu yaparak, SANKO’nun kurucusu Sani Konukoğlu’nun, “İşin Hilesi Dürüstlüktür” sözünün, herkes tarafından düstur edinilmesini istedi.



SANKO MAKİNA
Sanko İş ve Tarım Makinaları, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde 42 bin metrekare alanda kurulan üretim tesislerinde pazar ve müşteri talepleri doğrultusunda araştırma ve geliştirme faaliyetleri sonucu yüksek performanslı iş makinaları üretimi gerçekleştiriyor. 

MST markası ile üretilen kazıcı yükleyici, teleskopik forklift ve mini ekskavatörlerin konforu, kullanım rahatlığı, düşük yakıt sarfiyatı ve satış sonrası hizmetlerin 24 saat kesintisiz sürdürülmesi, yurtiçi ve yurtdışındaki kullanıcıların tercihinde etken oluyor.

SANKO HOLDİNG
SANKO Holding’in temeli 1904 yılında 7 dokuma tezgahı ile atıldı. Dördüncü ve beşinci kuşağın işbaşında olduğu SANKO’da yaklaşık 14 bin kişi istihdam ediliyor. Tekstil, enerji, çimento, ambalaj, tarım ve iş makinaları, bilişim, finans, sağlık, eğitim, AVM ve gayrimenkul olmak üzere 11 sektörde faaliyet gösteriliyor.  

Editör: Haber Merkezi