”Irak pazarını uzun soluklu ve kalıcı bir Pazar olarak görüyoruz.” Diyen Karakale Yapı Şirket Müdürü Hasan Karaokur, Irak pazarının, Zaman ve kalite anlamında eğitici bir satış bölgesi olduğunu belirtiyor. Karaokur “ Kaliteyi bozmandan ekonomik maliyetlerle seri üretim yapılabilecek bir Pazar”  olduğunu kaydetti.

Kahramanmaraş OSB de 1500 m2 kapalı alanda faaliyet gösteren Karakale Yapı, depolama ve stok alanı içinse 2000 m2 alana hizmet veriyor. Şirket Müdürü Hasan Karaokur, firmanın Dekoratif İç ve Dış Cephe yapı elemanları üretiminde sektörün önemli isimleri arasında yer almak adına sürekli yatırım halinde olduklarını belirterek, “Üretimimizin yüzde 20 ye yakın miktarını ihraç ediyoruz. Yeni makineleri, yeni teknolojik gelişmeleri sürekli takip ederek gerekli revize ve eklemeleri anında bünyemize katıyoruz. Yurt içinde özellikle kendi bölgemizdeki yerel dağıtıcılar ve müteahhitlerin önemli bir kısmı ile çalışma halindeyiz.“

YATIRIMLARIMIZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Üretim içerisinde sayılabilecek baş kalemler olarak CNC tel erozyonlar, CNC Freze, Otomatik Püskürtme Sistemi, Sürekli Kurutma Tüneli, Ürün Üzeri Barkot ve Etiketleme makinesinin bulunduğunu kaydeden Hasan Karaokur, “Her geçen sene ciromuzu güvenilir satışlarla artırmaya çalışıyoruz, bunun yanı sıra her yeni yıl makine parkını zenginleştirmek için yatırımlarımız devam etmekte. Bulunduğumuz yıl itibariyle sektörde yavaşlama olsa da firma olarak daha çok efor sarf edip bu açığı kapatmak için bütün gücümüzle çalışıyoruz. 2015 yılında özellikle teknik kadromuzu zenginleştirme hedefindeyiz,  ürün grubumuzu sürekli güncel tutmak durumunda olduğumuzdan beyin gücüne çok daha fazla ihtiyaç duymaktayız” Diyor.  

Yurtdışı çalışmalarına ilişkin bilgi veren Hasan Karaokur, Bugüne kadar 5 ülkeye değişik tarihlerde ihracat yaptıklarını kaydetti. Karaokur, “Üretimimizin yüzde 20 ye yakın miktarını ihraç ediyoruz. Bunun önemli bir kısmını Irak pazarına gerçekleştiriyoruz. Yakın bir tarihte ise yine Kuzey Irak ta satış ofisi açmak için çalışmalarımız başladı. Yine araştırma içerisinde olduğumuz Afganistan pazarında, katılacağımız fuar ile 2015 yılı sonuna kadar faaliyet göstermek istiyoruz, ancak lojistik olarak zor bir bölge ve bu problemi aşmaya çalışıyoruz” İfadelerine yer verdi.

Yurtdışına yönelik satış hedeflerini, karşılaştıkları problemleri, ihracatın getirilerini ve zorluklarını kaydeden, Karaokur “ üretimde seri ürün imalatı ve nakit döngüsü sağlayabilmek adına yurtdışı satışları bizim için çok önemli, genelde proje bazlı çalışmalar içerisinde bulunarak üretimde pratikliği yakalayabiliyoruz. Bu aynı zamanda standart kaliteyi bozmadan, uygun maliyetli ürünler çıkarabilmemizi ve sağlıyor.” Diyor.
Editör: Haber Merkezi