KMTSO Genel Sekreteri  M.Akif  Pakdil,  KMTSO üyelerine gönderdiği mesaj da hazırlıkların başladığını bu bağlamda :  “ 300 m ile 3500 m rakım aralığında verimli topraklara sahip olan ilimizde, tarım,  hayvancılık ve gıda sektörleri gelişim açısından büyük bir potansiyele sahiptir. Bu potansiyeli maksimum derecede kullanmak amacıyla, Kahramanmaraş TSO olarak, sektörde yüksek bilgi birikimine sahip olan Hollanda’ ya 6-10 Eylül 2015 tarihleri arasında bir iş gezisi planlamış bulunmaktayız.

Program kapsamında, süt hayvancılığı, süt ve süt ürünleri, seracılık sektörlerinde Hollanda’nın öncü firmaları ve kurumları ziyaret edilecektir. Ziyaret edilecek kurum ve firmalar taslak programda belirtilmiştir. İş gezisi programı için kontenjanımız 20 firma ile sınırlı olup, katılımcılar KOSGEB İş Gezisi Desteğinden faydalanabileceklerdir. Söz konusu destekte firmaların konaklama ve ulaşım ücretlerinin %50’ lik kısmı KOSGEB tarafından karşılanmaktadır. İş gezisi programına katılmak isteyen üyelerimizin,  başvurusunu en kısa zamanda  Odamıza ulaştırmalarını gerekmektedir,” dedi.


Zeytur‘un organize edeceği gezi ile alakalı bilgi veren Zeytur  Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Yıkan: “ Bu yıl, Almanya, İtalya, İngiltere Fuarlarımıza iş gezileri düzenledik,   TSO ve Kosgeb destekli Hollanda iş gezisini organize ediyoruz. Programımız hazır. Başvurular tamamlandığında 6-10 Eylül arası gezimiş gerçekleşecektir” dedi. 
Editör: Haber Merkezi