Kahramanmaraş’ta 1972 yılında Ali Rıza Kısakürek tarafından 20 metrekarelik bir terzi dükkanında temelleri atılan, bugün ise günde 1200 takım elbise,  gömlek ve ceket  kapasiteli bir konfeksiyon devi haline gelen Atlas Giyim, kendi markası olan Piserro yurt içi ve yurt dışında mağazalar zincirine yeni halkalar ekliyor. 

MADE İN KAHRAMANMARAŞ

Yurt içi ve yurt dışındaki mağaza sayısını 30’a ulaştıran Piserro, marka ve kalitesini Ankara ve Diyarbakır’daki yeni şubeleriyle yaygınlaştırıyor. Hedefine “Dünya markası” olmayı yerleştiren ve 41 ülkede marka tescilini gerçekleştiren Piserro, yakın bir gelecekte 14 ülkeye daha “Made in Kahramanmaraş” damgası vurmaya hazırlanıyor. Firma bu ülkelerdeki marka tescilleriyle, halen Fransa, Almanya, Rusya ve İsrail'in de bulunduğu pek çok ülkeye sürdürdüğü marka ihracatını gelecekte dünya geneline yaymanın altyapısını oluşturmaya çalışıyor.

AGRESİF BÜYÜYECEĞİZ

Piserro’yu üreten Atlas Giyim’in Yönetim Kurulu Üyesi, Uğur Kısakürek, Ankara ve Diyarbakır’daki Forum AVM’lerde bir ay içinde iki mağazayı birden açacaklarını belirterek, gelecek yılı firma olarak “Agresif büyüme” yılı olarak planladıklarını kaydetti. Kısakürek, “Özellikle de Rusya bölgesinde çok agresif, hızlı biçimde büyümeyi düşünüyoruz. Çünkü orada genel ekonomik tablo nedeniyle ciddi fırsatlar olduğunu düşünüyoruz “ dedi.

Kendilerine; kısa, orta ve uzun vadeli hedefler koyduklarını ifade eden Uğur Kısakürek, “Önümüzdeki ilk 5 yıl içinde tüm Türkiye’de bayilik zincirini tamamlamayı planlıyoruz. 2020 sonrası ise asıl hedefimiz yurt dışı olacak. Avrupa’nın belli başlı moda merkezlerinde örneğin Milano’da Piserro’yu görmek istiyoruz. Avrupa’da bunun zorluğunu biliyoruz. Çünkü, orada köşe başları tutulmuş durumda.  Ama biz Rusya’da, Mısır’da, Azerbaycan’daki deneyimlerimizi ortaya koyup yurt dışı bilgilerimizi geliştirebilirsek, iyi işler yaparsak Avrupa’nın başkentlerinde de mağaza açmak çok daha kolay olacaktır” diye konuştu.

7/24 GİYİLEBİLEN KREASYONLARA İMZA ATIYOR

Şu an 25.000 m2 açık alan 11.500 m2 kapalı alan üzerinde 700 çalışanıyla, Türkiye ve dünyada, erkek giyimine damga vuran güçlü bir firma olarak üretimini sürdüren Piserro’nun 7/24 giyilebilen kreasyonlarla yoluna devam ettiğini ifade eden Uğur Kısakürek, “ Şu anda biz kendi tesisimizde takım elbise, pantolon, gömlek ve ceket üretiyoruz. Ayrıca  spor mağazası işine girdik. Smart-Casual dediğimiz hem şık hem rahat, daha çok 18- 30 arası yaş grubuna hitabeden, ceket, kravat altına kot giyilebilen tasarımlarla yolumuza devam ediyoruz. Bunları PSR markamızla satışa sunuyoruz.  Piserro’yu önümüzde 10 yıl içinde hem Avrupa’da belli bir noktada olan hem de Türkiye’de ilk 5 marka arasında olan bir konuma ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi