Panelin açılış konuşmalarını DOĞAKA Genel Sekreteri Onur YILDIZ, Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim SAĞLAM ve Osmaniye Valisi Kerem AL gerçekleştirdi. Açılış konuşmalarının ardından panelin ilk bölümünde, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Nafi BAYTORUN, “Sera Projeleri ve Osmaniye’de Seracılığın Avantajları” başlıklı, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Sevgi PAYDAŞ KARGI, “Örtü Altında Meyve Yetiştiriciliği” başlıklı ve Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. H. Yıldız DAŞGAN da “Seracılık ve Topraksız Yetiştiricilik” başlıklı sunumlar gerçekleştirdi. 



Başkanlığı Prof.Dr. Sevgi PAYDAŞ KARGI tarafından yürütülen panelin kahve arasından sonraki bölümünde ise, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’nden Ziraat Yüksek Mühendisi Levent DOĞRUYOL, “Örtü Altı Üretimde Ülkemizin Durumu, Güncel Mevzuat ve Devlet Destekleri” başlıklı, Asya Seracılıktan Necati ORHAN, “Sera Kurulumunda Fizibilite ve Projelendirme” başlıklı ve Karahanlılar Tarım İşletmesinden Ahmet KARAHANLI, kendi işletmesini anlatan sunumlar gerçekleştirdi.

Soruların cevaplandığı panelin son bölümünün ardından panelistlere, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur YILDIZ ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Orhan BÜYÜKALACA tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.
Editör: Haber Merkezi