Organize Sanayi Bölgesinde maliyeti artıran taşımalı sistemle kullanılan doğalgaz sorunu nihayet çözüldü.  

Konuyla ilgili bilgi veren OSB Başkanı Abdullah Çinkay; “Bilindiği üzere OSB’nin en önemli sorunlarından biri doğalgazdı. Bu güne kadar taşımalı sistemle doğalgaz ihtiyacı karşılanıyordu ve maliyeti yüksekti.

7 Haziran seçimleri öncesi Armadaş Yetkilileri ve Kahramanmaraş Milletvekilimiz Av. Veysi Kaynak, sorun hakkında bir toplantı talebinde bulundular ve müjdeli bir haber vereceklerini söylediler.

Armadaş yetkilileri, Milletvekillerimiz, Av. Veysi Kaynak ve Uğur Dilipak ile birlikte düzenlediğimiz toplantıda, kararın alındığını doğalgazın OSB’ye geleceğini beyan ettiler.

Diğer parlamenterlerimizde bu sorun için çok gayretler sarf ettiler, diğer yandan Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un çok büyük gayretleri oldu.

Biz umudumuzu bile yitirmişken, Büyükşehir Belediye Başkanımız öncülük etti. Geldi bölgeyi gezdi, sorunları dinledi, arkasından vekillerimiz soruna el attı.

Söz verdiler ve bu sözlerini de yerine getirdiler. Şu an çalışmalar devam ediyor. Ağustos ayı sonunda çalışma bitecek ve fabrikalarımız doğalgazı kullanacak.

Taşımalı sistemle kullandığımız doğalgaz 3 milyon TL ekstra maliyet getiriyordu. Şimdi bu para ilimizde kalacak. Yatırıma dönüşecek.  

Bu vesile ile başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç olmak üzere, emeği geçen milletvekillerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

14 bin çalışanı bulunan OSB’de, tabu sorununun çözüldüğüne ve alt yapı sorununun tamamen bittiğine dikkat çeken Başkan Çinkay, 10 milyon TL’ye mal olan şehrimizdeki ikinci büyük camiinin OSB’ye yapıldığını söyledi.

Kavlaklı OSB’de tek eksiğin artıma tesisi olduğunu söyleyen Başkan Çinkay; “Arıtma Tesisinin de ödeneği çıktı, proje onaylandı. Şu an ihale aşamasında.

Bizim yapacağımız projeler var. Bir sosyal tesis ve tır garajı. İnşallah onları da biz yapacağız” dedi.

BAŞKAN ERKOÇ’A TEŞEKKÜR

Ölümcül kazalara neden olan kavşak sorunun yine Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un öncülüğünde yapıldığını söyleyen Başkan Çinkay, sözlerine şu şekilde devam etti: “Büyükşehir Belediye Başkanımız bu konularda çok gayretli. Bana göre büyükşehir demek bir eyalet demektir. Büyükşehir Belediye Başkanı da eyaletin başbakanıdır. Sayın Fatih Mehmet Erkoç’ta kararlı bir şekilde büyük hizmetlere imza atıyor. Kendisine OSB’ye yaptığı hizmetleri adına bir kez daha teşekkür ediyorum.”

Kavlaklı OSB’de arsanın hiç kalmadığını da ifade eden Başkan Çinkay, yeni OSB’ye hız verilmesi gerektiğini ifade ederek; “Yeni OSB’nin Valimiz Başkanlığında mütevellit heyeti oluştu. Bende bu heyetin içerisindeyim. İnşallah önümüzdeki yıl kazma vurulacak. Şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

Editör: Haber Merkezi