Öksüz;  “Ülkemizin etrafını saran ateş çemberi, istikrarımızı büyük ölçüde etkilemeye çalışmaktadır. Bizler yatırımcılar olarak toplumda en fazla risk alan meslek grubuyuz. Mevcut yatırımların çalışması, yeni yatırımların oluşması için istikrarı çok iyi hesaplamak zorundadır” dedi.

Kimlik Gazetesi Sahibi Mehmet Fiskeci ile makamında ziyaret ettiğimiz Kipaş Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz, ülkemizin yeni bir seçim dönemi yaşadığını, TBMM’nin kendisini yenilediğini belirterek, en büyük arzularının, en kısa zamanda Türkiye’nin güçlü ve istikrarlı bir hükümete kavuşması olduğunu söyledi.

MISIR’DA İSTİHDAM, ÜRETİM DURDU

Güçlü bir hükümete ihtiyacımızın olduğuna da dikkat çeken ve bu düşüncesini TSO iftarında da yineleyen Öksüz, “Bildiğiniz üzere 2023 hedeflerimiz var. İhracatımızı arttıracağız, ortalama gelir seviyemizi yükselteceğiz, istihdam ve işsizlik sorununu çözeceğiz. Daha çok üreteceğiz. Bunların tek çaresi ve anahtarı sanayileşmek. Yeni yatırımlar yaparak. Son yıllarda maalesef hem ihracatta hem istihdamda ülkemiz büyük sorunlar yaşıyor. Yeni kurulacak olana hükümetimizden beklentimiz, yatırımların önünün açılması ve sanayileşmede yeni bir hamle yapılması. Avrupa’nın yapmış olduğu hataları biz yapmayalım” diye konuştu.

Öksüz, yıllar önce Mısır’a kurdukları işletmenin akıbeti hakkındaki soruya karşılık Mısır’daki ülkedeki iç karışıklık sebebiyle yatırımın durduğunu, herhangi bir istihdam ve yatırımın söz konusu olmadığını sözlerine ekledi.

 

Editör: Haber Merkezi