Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve KMTSO Meclis Başkanı, Sanayi ve Ticaret Odalarının ayrılmalarıyla ilgili sorduğumuz soruya, faydalı olacağını düşündüğünü ifade ederek şu açıklamalarda bulundu:  “Birçok şehirde Ticaret ve Sanayi Odaları ayrı. Uzun yıllardan beri bizlerde ara sıra bu konuyu düşünüyorduk. Örneğin komşularımız Gaziantep, Adana illerimizde Sanayi Odaları ve Ticaret Odaları ayrılmış durumda hizmet vermekteler. Şimdi devletimizin bu konuda almış olduğu bir karar var. Tabi bizimde KMTSO’yu iki kurum haline getirmemiz gerekiyor. Daha çok yeni olduğu için nasıl olacak neler yapılacak bunu zaman içerisinde arkadaşlarımızla değerlendireceğiz. Geçiş döneminde ortak binamız var, geçici olarak kullanabiliriz veya kalıcı da olabilir. Bunu zaman içerisinde göreceğiz.

Bilindiği üzere 3-4 ay gibi kısa zaman içerisinde bir de seçimimiz var. Yeni oluşumun hızlı bir şekilde yapılması lazım. 2 tane yönetim olacak biri sanayicilerden oluşan, diğeri de ticaret yapan iş adamlarımızdan. İyi olacağını düşünüyorum. Hayırlı olmasını temenni ediyorum. Önemli olan birlik ve beraberlik içerisinde olmak, ancak böyle memleketimize faydalı oluruz” dedi.

Gençlik ve Spor Konfederasyonu tarafından yapılan, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti üniversitelerinin katıldığı ankette “Yılın Başarılı İşadamı” seçilen Öksüz, gençler tarafından ödüllendirilmenin daha anlamlı olduğunu ifade eden Öksüz, doğrulardan şaşmamak olduğunu söyledi.

Öksüz: “Çok çalışmanın yanı sıra doğruları yapmak lazım. Kültürümüzde, inancımızda, kanunlarımızda da bu var. Doğruları yaptığınız takdirde başarıya ulaşılır. Yanlış da yapabiliriz insanız neticede, ancak yanlışları da kısa zamanda düzelmek gerekir. Açık sözlü olmalıyız. İkna olmalı ve ikna edebilmeliyiz. Komplekslerden arınmış olmalıyız” diye konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi