KSÜ-KMTSO işbirliği ile gerçekleştirilen 5. ARGE proje pazarı ödül töreni ve 37. Olağan Meclis toplantısında konuşan Meclis Başkanı Hanifi Öksüz, başarılı olmak için çok çalışmanın ve iş yeri ile gönül bağı kurmanın önemine değindi. 

Dünyada; ‘Şu kadar ürün üretiyorum’ devrinin bittiğini belirten Öksüz; “Önemli olan en kaliteliyi ve en tercih edileni yapmak ve ayakta kalabilmek. Sanayiciler olarak kaliteli yetişmiş, eğitilmiş insan beklentimiz üst düzeyde. İnsanların yetişmesinde üniversitesinin rolü kadar bireylerin de rolü önemli. İki sınıf arkadaşından biri hayat basamaklarını başarılı bir şekilde çıkarken diğeri başarısız olabiliyor. Biz ülke olarak bütüne bağımlılığımız çok az.  Japonya’da çalışan insanlar öyle bir bütünün etrafında kenetlenmişler. Çok önemli bir gönül bağı kurmuşlar. Şirketi eleştirdiğin zaman çalışanı da eleştirmiş oluyorsun hiç farkı yok” şeklinde konuştu

PRATİK EĞİTİM GEREKİYOR
“Bizim eğitim düzenimiz pratik eğitimden biraz uzak” diyen Öksüz şöyle konuştu; “Maalesef üniversiteyi bitiren mühendisimiz fabrikada, hukukçumuz adliye de, doktorumuzda hastane de mesleğini önemli bir kısmını öğreniyor. Üniversitede de bilimin kendisi öğreniliyor. Bilimin mutlaka uygulamaya dönüşmesi lazım. Uygulamaya dönüşmeyen, ekonomiye katkı da bulunmaya n hiçbir şey değer taşımaz. Üniversite- sanayi işbirliği gerçekten çok önemli. Dünya da sanayici bir konuya sıkıştığı zaman üniversiteye müracaat ediyor.



İLK İŞİNİZ ÇOK ÖNEMLİ
Hayattaki ilk işiniz sizin için çok önemli. Üniversite eğitiminizin devamını göreceksiniz. Gönül bağı oluşturmayacağınız hiçbir şirkete girmeyin. Burada inanın alacağınız maaştan önce ileride sizi hangi şirket sizi daha iyi geliştirecek, hangi iş daha iyi geliştirecek. Ona dikkat etmeniz lazım. Hem seçtiğiniz sektör, hem şirketin kendisi sizi hayat boyu sürükleyecek. O konuda yetişeceksiniz. 

KENDİ İŞİNİZİ KURMAK ÇOK ÖNEMLİ
Üniversitelerden mezun mühendis ya sanayi tesislerinde çalışıyor, ya da ticari kurumlara giriyor, bir kısmı da devlette görev alıyor. Düşük bir kısmı da kendi işini kuruyor. Kendi işinizi kurmak en güzeli. Özellikle baba mesleğinde çalışma imkanınız varsa, o işi daha iyi yaparsınız. Bende iş hayatına tarım sektörü ile girdim. Babam çiftçiydi. Doğduğumdan bu yana o işin içindeydim. Eğer kendi aile mesleğiniz size istikbal vaat ediyorsa elinizdeki imkanları da küçümsemeyin. Çünkü hayata geldiğinizden bu yana ailenizden hep o iş ile ilgili dinlediniz. Yapılan o işleri öğrendiniz. Böyle bir imkanınız yok ise sizi geliştirecek işlere bakın.

UYUM ÖNEMLİ
İş yerinde başarılı olmak için mutlaka uyum içinde çalışmak lazım. Sabırlı olmak lazım. Birlik beraberlik çok önemli. Tek kişinin yapacağı bir şey yok. Artık takım ruhu ile çalışmak çok önemli. Dünya ile rekabet edebilmemiz için verimliliği yakalamamız lazım. Yoksa başarısız oluruz. Ne sanayide ilerleyebiliriz, ne rekabet edebiliriz ne de gençlerimize iş sahaları açabiliriz” 
Editör: Haber Merkezi