Üreticilerden alınan meyvelerin satılamayanlarını değerlendirmek için suyunu çıkarmayı istediklerini belirten Balcıoğlu, nar ekşisinin de kaynatılmadan özel kazanlarda vakumlanarak hazır hale getirildiğini ifade etti, nar ekşisinin içinde hiçbir katkı olmadığına dikkat çekti ve ürünün sağlık açısından da faydalı olduğunu belirtti.

   İşadamı Balcıoğlu, nar ekşisinin ambalajındaki mührün ise satın alan müşteriye özel olduğunu göstermek amacıyla konulduğunu açıkladı.

   Balcıoğlu yaptığı açıklamada: “Ramazan’ın başlangıcında bizim için çok güzel olan bir ürünü bu güzelliği Maraş’ın güzel insanlarıyla paylaşmak istedik. Paylaşmanın daha doğru olacağını düşünerek bu programı gerçekleştirdik. Umarım herkesi mutlu ederiz ama biz Maraş’ta böyle bir etkinliği ilk defa yapıyoruz.” diye konuştu.


14 KG
.NAR,
1 KG. NAR SUYUNA EŞİT


   Vatandaşların ürettiği bütün ürünleri alarak onları zorda bırakmak istemedikleri ve alınan bu ürünlerden satılamayanların da suyunu çıkararak değerlendirmek istediklerini ifade eden Balcıoğlu, nar ekşinin çıkarılması hakkında şunları söyledi: “Geçen yıl bir deneme yaptık, kaynatma suretiyle. Usül böyledir, Ayşe teyze böyle yapıyor diye bize anlattılar. Ama yaptığımız işin yanlış olduğunu gördük, bu kaynatılarak yapılmazmış. Mersin’de büyük bir tesiste Bunun ilk denemelerini yaptık. Bunların hem narı çok özel hem rengi çok özel hem tadı çok özel. Çünkü bu nar suyu hiç ateş görmemiş. Özel kazanlarda vakumla narların suyu alınmış. Bir kiloğram nar suyunda
14 kilogram nar var. Nar suyunun içinde her hangi bir katkı maddesi bulunmuyor, içinde yalnızca Nar var. Bunun raf ömrünün de bir yıldan fazla olduğunun biliyoruz ama bizim tavsiye ettiğimiz süre bir yıldır.”

   Nar ekşisinin şu anda tanıtım amacıyla Kahramanmaraş’ta piyasaya sunulduğunu ifade eden Balcıoğlu, satışların önümüzden yıldan itibaren başlayacağını sözlerine ekledi.





BABASININ ASLAN OĞLU


   Nar ekşisini isim babası olan Aykut Balcıoğlu yaptığı açıklama şunları dile getirdi: “Bu gün çocuk sahibi olmadan baba olmayı tattım ben. İlk defa bu kadar değer verdiğimiz, üzerinde çalıştığımız ürünümüz sizlere tanıttık. Bu ürünün her aşamasında biz çok çalıştık, ben de iş hayatına yeni atılmış biri olarak böyle tatlı bir telaş yaşadım. Bizim yöremizde genelde ‘eşgi’ deniliyor, nasıl bir isim bulabiliriz diye araştırırken nar eşkisi diye bir şey duydum. Ama herkes bunu bilmeyebilir diye düşündüm ve ihraç etme düşüncemiz olduğu için ‘Eshki’ yapalım ve bir yandan da okunması kolay olsun diye düşündük. S ve H harflerini birleştirerek Eshki yaptık.”

   Konuşmaların ardından tanıtım için getirilen ürünlerden misafirlere ikram edildi.




Editör: Haber Merkezi