21-25 Kasım 2015 tarihleri arasında Dubai Dünya Ticaret Merkezi’nde gerçekleştirilen DUBAİ BIG 5 2015 inşaat ve yapı malzemeleri Fuarı’na, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Belediye Başkan Yardımcısı Fatih yoğurt, Meclis Başkan Vekili Akif Çaylıoğlu, Park Bahçe ve Fen İşleri Müdürü Kazım Canlı ve KMTSO üyeleri katıldı.
 
Dubai Dünya Ticaret Merkezi'nde gerçekleştirilen Ortadoğu'nunen önemli yapı ve inşaat fuarı The Big 5 show 2015 dünya ziyaretçileri tarafından büyük ilgi gördü. Fuara Kahramanmaraş’tan 30 kişilik bir ekip çıkarma yaptı. Kahramanmaraş’tan fuara giden katılımcılar Organizasyon çok güzeldi.  Dünyada kullanılan son teknoloji ürünleri ve İnşaat sektöründeki son gelişmeleri yakından takip etme fırsatı yakaladık. Burada çok değişik fikirler edimdik. İnşaat alanındaki hızlı gelişmeleri yerinde görüp tecrübe sahibi olduk. İnşaat alanında Dünya’daki gelişmeleri Kahramanmaraş’a taşıyacağız. Kahramanmaraş’ta inşaat sektörü çok hızlı bir büyüme gösteriyor. Bu büyümenin yanı sıra Kahramanmaraş’a da son teknolojiyi ve teknolojik ürünleri de getirmek için çeşitli görüşmelerde bulunduk. Kahramanmaraş inşaat sektörü bu gelişmelerin karşısında kendini yenilemelidir. İşte bu maksatla fuara katıldık. Çok faydalı oldu” dediler.



Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek; “Güzel bir organizasyondu. Bizde Onikişubat Belediyesi olarak Toplu Konutlar yapıyoruz. İnşaat alanında birçok çalışmalarımız var. Bizde Fuara Başkan Yardımımız, İmar Komisyon Başkanımız ve Park bahçe ve fen İşleri müdürümüzle birlikte geldik. Dünya’da inşaat sektöründeki hızlı değişimleri ve son teknoloji ürünlerini yerinde gördük. Burada inşaat konusunda bilgi sahibi olduk.İnşallah buradan aldığımızı yeni bilgiler sayesinde Konutlarımız daha güzel olacak. Dubai’de çok değişik çarşılar var inşallah bu çarşıları Kahramanmaraş’a taşıyacağız. Çarşılarımız daha da güzel olacak. Arkadaşlarımız buradan elde ettikleri bilgileri ilgili arkadaşlara aktaracaklar. Bu organizasyon çok güzeldi emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

KMTSO 20. Grup Meslek Komitesi Meclis üyesi Aygün AVM Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Aygün ise Fuar gezisi hakkında şunları belirtti; “Fuarın Ana sponsoru Türkiye idi. Herkesin Yaka kartında Türk Bayrağı olması beni çok gururlandırdı.  Fuara Avrupa’dan Türkiye, Almanya, İspanya, Yunanistan gibi birçok ülke katıldı. İnşaat Malzemelerinde Bu kadar ülkenin malzemesinde Türk Malzemelerinin daha kaliteli ve tercih ediliyor olması bizleri ayrıca memnun etti. Çin ürünlerine ilgi azdı. Genelde Türk ürünleri tercih ediliyordu. Güvenlik çok iyiydi. Bir tane dahi hırsızlık olayı duymadık. Dubai’de binalar çok güzeldi. Hepsi birbirinden farklı idi. Çarşıları muazzamdı. Alışveriş Merkezinin içerisine 80 metre uzunluğunda 4 metre yüksekliğinde akvaryum koymuşlar bu çok güzeldi. İmar konusunda çok iyi yerdeler. Türklere karşı yoğun bir sevgi vardı. Fuarda hiç XRAY cihazından geçmedik. Organizasyon çok güzeldi. Ben bu organizasyonda emeği geçen KMTSO, KOSGEB ve ZEYTUR Turizm Yöneticilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.



Fuara katılan 30 kişilik grup Kahramanmaraş’a döndüler ve bir sonraki fuarda görüşmek üzere elde ettikleri bilgileri paylaşacaklarını söylediler. 

ZEYTUR Turizm Sahibi Aydın Yıkan ise yaptığı açıklamada şunları belirtti; “Fuar çok güzeldi. Herkes yeni bilgi sahibi oldu. Fuara katılanlar bize teşekkür ettiler. Herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Zeytur olarak her zaman Yurt içi ve yurt dışı organizasyonlara hazırız. Ben bütün katılımcılara çok teşekkür ediyorum.  30 Kişilik ekip içerisindekilerin hepsi de çok değerli insanlardı. İnşallah başka organizasyonlarda tekrar bir araya geliriz. Dubai programında Türk İş Konseyi’nde Doğucan Temel ile Dubai sektördeki iş adamları ile ikili görüşme yapılmıştır” dedi.
Editör: Haber Merkezi