Üniversitemiz ilk gün 100, ikinci gün de 100 öğrenci olmak üzere 200 öğrencisiyle fuara en çok katılım sağlayan üniversiteler arasında yer aldı. Öğrencilerimizin Gaziantep’e gidiş ve dönüşleri üniversitemiz otobüsleriyle gerçekleştirildi.

KSÜ Kariyer, Girişimcilik ve İnovasyon Öğrenci Topluluğunun (KAGİT) iletişim çalışmalarını yürüttüğü kariyer fuarına katılacak olan öğrencilerimizden Üniversitemiz Kariyer Planlama Sistemi üzerinden CV/Özgeçmiş bilgilerini doldurmaları istendi.  Öğrenci İşleri Daire Başkanlığımız tarafından, CV/Özgeçmiş bilgilerini doldurmuş olan öğrencilerimizin özgeçmişlerinin çıktıları alınıp bir dosya içerisinde kendilerine takdim edildi. Fuara katılan öğrencilerimiz görüşme gerçekleştirdikleri firmalara KSÜ logolu bu özgeçmişlerini bıraktılar.

İlk gün Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kadir Saltalı’nın katılım gerçekleştirdiği İpekyolu Kariyer Fuarında, Üniversitemiz adına Kariyer ve Girişimcilik Merkezi (KAGİM) ve Kariyer, Girişimcilik ve İnovasyon Öğrenci Topluluğu da (KAGİT) yer aldı. Kahramanmaraş Tasarım ve 3D Modelleme Merkezimizin tanıtım amaçlı sergilediği takı tasarım ürünleri ve Ziraat Fakültemiz tarafından üretilen cevizler ve çeşitli fidanlar fuar boyunca büyük ilgi gördü.

Bunun yanında Üniversitemizin, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) destekleriyle Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi bünyesinde geliştirilen Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) düzenlediği "Efficiency Challange" yarışmasında teknik tasarım ödülü alan ve 86 üniversite takımı arasında genel klasmanda Türkiye 6'ncısı olan “Uğur Böceği” aracı da fuarın hemen giriş kapısının yanında yer alarak, fuara katılan herkesin ilgisini çekti.

Fuarın 2. Gününde katılım sağlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, önce Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür’ü makamında ziyaret etti. Daha sonra fuar alanına geçiş yapan Rektör Can, ilk olarak giriş kapısının hemen yanında yer alan üniversitemizin “Uğur Böceği” elektromobil araç ekibinin üyelerini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Daha sonra KSÜ Standına geçen Rektörümüz Prof. Dr. Niyazi Can, burada Üniversitemiz standında tanıtım faaliyetlerinde bulunan Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Sütyemez, Kariyer ve Girişimcilik Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ali Haluk Pınar, Stratejik Araştırmalar Merkezi Müdürü Doç. Dr. Burcu Erşahan, Kariyer ve Girişimcilik Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Arif Selim Eren, Teknik Bilimler MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Hasan Uyanık, Teknik Bilimler MYO Öğr. Gör. Mustafa Söyler, Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı personeli Ali Samet Ulu, Kariyer, KAGİT Öğrenci Topluluğu Yönetim Kurulu Üyeleri olan KSÜ Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü öğrencileri Hakan Kalan, Şahin Yıldız, Tayyip Yıldız ve Eren Can’dan fuardaki etkinliklerimiz hakkında bilgi aldı.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can fuarda yer alan diğer üniversitelerin standlarını ziyaret ederek, Üniversiteleri adına fuara katılım sağlayan çok sayıda akademisyenle görüştü ve farklı konularda işbirliği projeleri hakkında görüş alışverişinde bulundu. Ardından fuara katılım sağlayan Kamu ve Özel çok sayıda kuruluşun standlarını da ziyaret eden Rektör Can, bu ziyaretler esansında Üniversitemizi ve hedeflerini tanıtıcı bilgiler vermenin yanı sıra kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşları ile gerçekleştirilebilecek işbirliklerine ilişkin çeşitli görüşmelerde gerçekleştirdi.

Editör: Haber Merkezi