KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan yaptı. Kendi alanında ön plana çıkmış, örnek başarı hikâyeleri edinen ve ülkemizin rekabet gücünü uluslararası alanda temsil eden iş insanlarımızı Kahramanmaraş’ta ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Özkan,  “İnsanoğlunun, özellikle gençlerimizin olmazsa olmazının motivasyon olduğuna inanıyorum. Motivasyon ve odaklanmanın önemli olduğuna vurgu yapmak istiyorum.” dedi.

Disiplinli çalışma ve hedefe odaklanmanın başarıya ulaşmadaki öneminin altını çizen Vali Özkan, kariyerinde önemli noktalara gelen başarılı iş insanlarının örnekliğinde markalaşma ve girişimciliğin şehrimize ve ülkemize önemli katkılar sunacağını ifade etti. Vali Özkan, öğrencilerin iş dünyasının gerçeklerini bilerek yetiştirilmelerinin önemli olduğunu, gençlerin teoride ve pratikte iyi yetişmelerinin şart olduğunu belirtti.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can ise “Sistemlilik, değişim, öğrenme ve yenileşmenin gerekli olduğu, kaosla karşılaşma ihtimalimiz olan kriz yönetimi bilgi ve becerisi gerektiren, girişimcilik gerektiren, liderlik gerektiren bir çağda yaşıyoruz. Bu manada iş dünyasından önemli isimlerin tecrübelerini aktaracağı bu paneli önemsiyoruz.” şeklinde konuştu.

Mezuniyet öncesi öğrencilerin iş dünyasının gereklerine göre yetiştirilmelerinin gerekliliğine dikkat çeken ve KSÜ olarak iş dünyasından önemli isimlerin birikim ve tecrübelerinden yıl boyunca düzenlenen etkinlikler vasıtasıyla yararlanmaya çalıştıklarını ifade eden Rektör Can, “Biz iş dünyasının işine yarayan öğrenciler yetiştirmek zorundayız. Yoksa işe yarayan, hayata iyi hazırlayan üniversite olamayız. Türkiye’nin yetiştirdiği ve belli bir düzeye gelen siz iş insanlarının tecrübeleri, öğrencilerimizin ufkunu açan, onları göreve başlamadan hayatın kolaylık ve zorluklarını fark ettiren değerlerdir. Teorik bilgiyi, iş dünyasının tecrübeleriyle birleştirerek kaliteli insanlar yetiştirmek istiyoruz. Değişen piyasa koşullarına göre pozisyon alabilen, dijital dönüşüm bilincine ve bilgisine sahip, daha iyiyi arayan, uygulayan ve yeni anlayışlar getiren, çevresini etkileyebilen lider öğrenciler yetiştirmeye çalışıyoruz. Mezunlarımızın çalışma hayatındaki başarıları oranında üniversitemizi başarılı sayıyoruz.” şeklinde konuştu.

Üniversite yönetimi olarak bütün kurum ve kuruluşlarla karşılıklı tecrübe paylaşımı ve işbirliği içerisinde olduklarını belirten Rektör Can, Kariyer ve Girişimcilik Zirvesi’nin faydalı olması temennisinde bulunarak katkı sunan iş insanlarına teşekkürlerini ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından panel formatında gerçekleştirilen Kariyer ve Girişimcilik Zirvesi oturumuna geçildi. Oturumun başkanlığını Türkiye Büyük Milet Meclisi Anayasa Komisyonu Üyesi, Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Kahramanmaraş Milletvekili Av. Ahmet Özdemir gerçekleştirdi.

Panelde konuşmacı olarak Türkiye’nin önde gelen ve başarılı kariyer yaşamlarıyla gençliğe ilham veren iş insanları Mutlu Alkan, Sina Afra, Gökhan Avcıoğlu, Fisun Usta ve Cem Altunbüken yer aldı.

Girişimcilik serüvenlerini katılımcılarla paylaşan konuşmacılar, öğrencilerin kariyer yaşamlarına ilişkin yönelttikleri soruları da cevaplandırdılar. Panel oturumunun ardından Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, Rektör Can, KMTSO Başkanı Serdar Zabun, KSÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kadir Saltalı ve Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş ile Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın eşi Şule Ünal tarafından programa katkı sunan iş insanlarına çeşitli hediyeler takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi