KOSGEB Kahramanmaraş Müdürlüğü COSME Programı Avrupa İşletmeler Ağı Projesi kampında KOBİ'lere ihracat kampı düzenliyor. Programın hedefi işletmelerimizin ihracatta var olan başarılarının arttırılması ve ihracatı olmayan firmaların ihracat başlaması. 4 hafta sürecek bu programda seçilecek 20 KOBİ’yle 4 hafta boyunca haftada 4 gün, günde 4 saat birebir ilgilenilecek.

Program başlıkları aşağıdaki gibidir:

  • Firmalarda denetlenebilir bir ihracat satış sisteminin kurulması.
  • Müşterilere ulaşmak için detaylı pazar araştırması yetkinliği kazanmak.
  • Hedeflenen satışlara ulaşmak için planlı çalışma yetkinliği kazanmış çalışanlar.
  • İşletmelerin ürünleri için hazırlanmış İhracat Pazar Araştırması Raporları.
  • İşletmelerin ürünlerine müşteri olabilecek firmaların listeleri.
  • Müşteriler ile iletişimde kullanılacak konuşma ve e-posta taslakları.
  • 2020 yılı için Uluslararası Pazarlama Takviminin oluşturulması.
  • İhracat satışta görevli çalışanların verimliğini arttıracak ve yöneticilerin çalışan aktivitelerini takibini kolaylaştıracak Müşteri İlişkileri Yönetimi sistemi önerisi.
  • Teslim Şekilleri operasyonu ve Teslim Şekline uygun fiyat verme yetkinliği.
  • Dış Ticarette Ödeme Şekilleri ve tahsilat risklerini minimize etme yöntemlerini uygulama yetkinliği.

Program boyunca firmaların ihracatına katkıda bulunmak adına proje süresince firmaların çalışanlarına destek olacak, onlara yol gösterecek ve onlarla birlikte çalışacağız. Bu süre sonunda firmaların süreçleri kendi başlarına yürütebilir duruma gelmelerini hedeflemekteyiz.

20 kişilik kontenjanla sınırlı olan programa katılmak isteyen KOBİ’lerimizin en geç 28 Kasım 2018 Perşembe günü saat 17.00’e kadar “[email protected]” adresine e-posta ile katılım isteklerini bildirmeleri gerekmektedir.

Program Avrupa İşletmeler Doğu Akdeniz Konsorsiyumu tarafından finanse edilmekte olup katılımcılardan katılım durumlarına göre herhangi bir ücret talep edilmeyecektir. Devam zorunluluğu olan programda geçerli bir sebep gösterilerek en fazla üç gün devamsızlık yapılabilir. Aksi durumlarda programın ücreti katılımcı firmadan alınacaktır.

Müdürlüğümüzce başlatılan program, firmaların dış ticaret sorumlularına yönelik olup, işletmelerin azami destekleriyle başarıya ulaşacaktır. Programa katılacak olan çalışanların istekli ve bu programa mesai ayırabilecek kişiler olması programın başarıya ulaşması açısından önem arz etmektedir.

KOBİ’lerimize duyurulur.

Müracaat:

KOSGEB Kahramanmaraş Müdürlüğü

Menderes Mahallesi Trabzon Bulvarı 46044. Sokak No: 14 Dulkadiroğlu/Kahramanmaraş

Sorumlu Kişi: Aydın Can TAŞKESEN

0 344 232 10 30

Editör: Haber Merkezi