Heyet ilk olarak Gaziantep Ticaret Odası’nda Meclis Başkanı Settar Konukoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Fatih Güllüoğlu ve Sadık Koçak’tan Gaziantep’in sosyo-ekonomik yapısı hakkında bilgi aldı. Ziyarette, Kahramanmaraş ve Gaziantep'in bir bütünün iki parçası olduğunu, iki kentin sosyal, kültürel, ekonomik ve ticari alanda yapacağı işbirliğinin hem iki kentin hem de ülkenin gelişimine önemli katkılar sağlayacağı vurgulandı. 

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun, Kahramanmaraş olarak sosyo-ekonomik gelişimi sağlamak açısından ortak çalışma ve proje üretmeye her zaman hazır olduklarını vurguladı. Zabun, şunları kaydetti: “Ekonomik kalkınmanın ana unsurlarından birisi bölgesel işbirliğinin tam anlamıyla uygulanmasıdır. Bunu sağlayacak olan da ticaret ve sanayi odalarıdır. Biz, her zaman işbirliğine ve bölgemizin sosyo-ekonomik gelişimini sağlamak açısından ortak çalışma ve proje üretmeye hazırız.” 



Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve yönetim kurulu üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Meclis Başkanı Settar Konukoğlu ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatih Güllüoğlu, Gaziantep ve Kahramanmaraş’ın yapacağı ortak çalışma ve projelerin iki kenti çok daha ileriye götüreceğine dikkat çekerek, "Gaziantep'in başarılı olmasının sırrı ortak akla önem vermesi ve uyum içinde çalışmasıdır. Gaziantep ve Kahramanmaraş birlikte ve ortak olarak hareket ederse iki kent de kalkınır. Gaziantep Ticaret Odası ile Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın ortak çalışma ve projeleri aynı zamanda bölgenin ve ülkenin kalkınmasına önemli katkılar sağlar.” şeklinde konuştular.

Ziyarette, KMTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Gölcü, Yönetim Kurulu Üyeleri; Hüseyin Özdal, Fevzi Gerger, Adnan Toprak ve Sıddık İnalbars, Gaziantep Ticaret Odası Meclis Başkan Yardımcısı İbrahim Aksu, Meclis Kâtibi Abdullah Çelebi, Yönetim Kurulu Üyeleri M. Sami Akay, Kamil Tosun ve Bülent Evyapan da hazır bulundu.  



Heyet daha sonra, Gaziantep Ticaret Borsası’nı ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile Meclis Başkanı Selami Memiş ile bir araya gelerek Borsa’nın çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ziyarette, iki kurum arasında işbirliği olanakları değerlendirildi. 

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB)  Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, GTB tarafından sürdürülen Et Borsası, Antepfıstığı Lisanslı Depo, Antepfıstığı İşleme Pilot Tesisi,  Hububat Emtia Merkezi ve yeni İdari Hizmet Binası hakkında bilgiler verdi.

Ziyarette, GTB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Ali Tabur, Mehmet Özmen, GTB Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Satıl, Karaca Türkmen, Cesim Arslan ve GTB Meclis Üyesi Burak Batallı hazır bulundu.

Heyet son olarak, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu’na ziyarette bulundu. İki Oda temsilcileri Gaziantep'in ve Kahramanmaraş’ın gelecek perspektifi hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun burada yaptığı konuşmada, şehrin kalkınma mücadelesinde etkin bir rol oynadıklarının altını çizerek, “Yatırım ve üretim açısından bölgenin sanayici ve iş adamlarının ileriye dönük stratejilerini yenilikçi sektörler üzerinden kurması gerek. Bu anlamda, Oda ve Borsa camiası olarak iş dünyamızın önünü açacak projeleri ortak akılla, hep birlikte geliştirmeliyiz.” dedi.



Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, “Her iki şehrimizin geleceği için meslek kuruluşları ile işbirliği içerisinde olmalıyız. Gaziantep ve Kahramanmaraş’ın bir olmasından doğacak gücü arkamıza alarak hep birlikte daha ileriye taşıyacağız” dedi.

Ziyarette, GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Cevdet Akınal, Adnan Ünverdi ile Yönetim Kurulu Üyeleri; Ferhan Sağım, Ercan Sayın, Yıldırım Mermer, Ali Özpolat, Mustafa Özgüler ve Genel Sekreter Kürşat Göncü hazır bulundu.
Editör: Haber Merkezi