Kahramanmaraş’ın ihracatını geliştirmek, ihracat faaliyetlerinin başarıyla yürütülmesini sağlamak adına yetişmiş personel yapısının oluşturulması, özel sektör kuruluşlarında çalışanların bu konudaki bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen eğitim programı Avrupa İşletmeler Ağı Projesi kapsamında AB fonu ve ulusal katkı ile gerçekleştiriliyor. 

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri M. Akif Pakdil konuyla ilgili açıklama yaparak kalkınmada dış ticaretin önemine değindi. Pakdil şöyle konuştu: “Kahramanmaraş olarak dış ticaretimiz her geçen gün artıyor. Bu trendle birlikte, dış ticaret alanında yetişmiş işgücü ihtiyacı da yükseliyor. Bu eğitim programı kapsamında, ilimizde ihracat potansiyeli yüksek şirketlerimizde dış ticaret departmanlarında çalışan personelin niteliğini artırmayı hedefliyoruz.” 

13-20 Kasım 2017 tarihleri arasında, 8 gün süresince devam edecek olan Sertifikalı “Temel Dış Ticaret Eğitim Programı” Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ile Novo Danışmanlık işbirliği ile düzenleniyor. Eğitim programıyla, Oda üyelerinin, sektörün içinden ve konusunda uzman kişilerden alacağı eğitimle yurtdışı pazarlara açılmaya hazır hale getirilmesi ve dış ticaret yetkinliklerinin artırarak alternatif pazarlardaki fırsatları yakalamaları hedefleniyor.  

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Salonunda düzenlenecek olan eğitim programında, Pazar Araştırmasında Kullanılacak Teknikler, Ürünler İçin Müşteri Bulmada Ticari Rehberlerden Faydalanma, Stratejik Pazarlama Yönetimi, Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi, Dış Ticarette Teslim Şekilleri, Dış Ticarette Ödeme Şekilleri, Dış Ticarette Kullanılan Evraklar, Dış Ticarette Standardizasyon Ve Kalite Yönetimi, Gümrük Mevzuatı Ve Uygulamaları, Gümrük Mevzuatı Ve Uygulamaları, İhracatta KDV Uygulamaları, KOSGEB Destekleri, Eximbank Kredi Ve Sigorta Uygulamaları konularında detaylı bilgiler verilecek. 
Editör: Haber Merkezi