Yapılan görüşmede, Kahramanmaraş’ın ekonomik durumu ile özel sektöre yönelik çalışmalar ve işbirliği alanları hakkında görüş ve bilgi alışverişinde bulunuldu.

KMTSO Başkanı Serdar Zabun, görüşmede, MÜSİAD Kahramanmaraş Başkanlığı’na seçilen Sami Kervancıoğlu’nu tebrik ederek çalışmalarında başarı diledi.

Zabun, burada yaptığı konuşmasında MÜSİAD’ın Türk iş dünyası adına çok önemli bir kuruluş olduğunun altını çizerek reel sektöre ciddi ölçüde katkılarının bulunduğunu belirtti. Zabun, “Kahramanmaraş sivil toplum kuruluşlarından değerli iş adamlarımızın temsil edildiği MÜSİAD’ı ziyaret ettik. Bir bayrak değişimi oldu. Mustafa Buluntu kardeşimiz bugüne kadar çok önemli bir görev ifa etti. Bu görevi Sami Kervancıoğlu kardeşimize devretmiş bulundu. Ben daha önceki başkanımız Mustafa Buluntu’ya yaptığı hizmetlerden, Kahramanmaraş’a böyle güzel bir tesisi kazandırmasından, görevi boyunca Kahramanmaraş’a verdiği emeklerden dolayı teşekkür ediyorum. Sami beye de yeni görevinde başarılar diliyorum. Allah yardım etsin, yolu açık olsun. Bunlar kutsal görevler, hem yöneticilik yapacak hem Kahramanmaraş’a hizmet edecek. İş adamlarına yardım edecek, beklentiler var, inşallah layıkıyla en güzel hizmeti Sami başkanımızın da yapacağı kanaatiyle ben tekrar Allah hayırlı uğurlu etsin diyorum, yolu açık olsun.”

Kahramanmaraş’a gıda meslek lisesi kazandıracaklarının müjdesini veren Zabun şöyle konuştu: “Kahramanmaraş’a gıda ile ilgili bir meslek lisesi kazandırılmasının önemli olduğuna vurgu yaptık. İnşallah bu konuyla da ilgili detaylı çalışmak lazım. Kahramanmaraş’ın meslek lisesine ihtiyacı var. Gıda konusunda, dondurma konusunda, Kahramanmaraş’ta da artık lise bazında kalifiye elemen şart. Böyle bir çalışmaya başkanımla birlikte inşallah başlayacağız.”

MÜSİAD Kahramanmaraş Başkanı Sami Kervancıoğlu ise ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti belirterek KMTSO Başkanı Serdar Zabun ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür etti. Kervancıoğlu, yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Öncelikle çok teşekkür ediyorum. Çok verimli görüşmeler oldu. Şu anda Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız ve Yönetim Kurulu buradalar. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Yönetim kurulu üyelerimize çok teşekkür ediyorum. İnşallah Kahramanmaraş için MÜSİAD için Ticaret ve Sanayi Odamızla beraber böyle bir çalışma yapacağız. Sayın Başkanıma, Yönetim Kurulu üyelerimize çok teşekkür ediyorum.”

Kahramanmaraş’ın ekonomik meselelerinin de ele alındığı görüşmede, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Şirikçi, Adnan Toprak, Ökkeş Arslan Şerefoğlu, Fatih Dinçer, Genel Sekreter M. Akif Pakdil ile MÜSİAD Kahramanmaraş Yönetim Kurulu Üyesi, Cüneyt Beyit, Harun Çiçekçi, Mustafa Gülçin, Hasan Çam, Muhammed Ünal Çimen ve Fatih Sarıkaya da hazır bulundu.

Editör: Haber Merkezi