KMTSO 30. Olağan Meclis Toplantısında işadamlarıyla bir araya gelen KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük, yeni nesil teknoloji Android ve iOS uygulamalarına yönelik olarak yaptığı açıklamada, “Web sitemiz daha fonksiyonel ve görsel hale getirilmiş, tasarımı yenilenmek suretiyle ileri teknolojiye entegre edilerek tablet bilgisayar ve diğer mobil cihazlara uyumu sağlanmıştır. İki adet mobil uygulama sayesinde Android ve iOS işletim sistemine sahip telefonlara uygulamanın yüklenmesi yöntemiyle odamızın tüm etkinlik, haber ve duyurularına ulaşmak kolaylaşacak, hatta bu uygulama üzerinden üyelerimiz tarafından toplantı ve etkinliklere katılım teyidi dahi verilebilecektir” dedi. 

İŞADAMLARI VE MECLİS ÜYELERİ ARTIK ONLİNE 
KMTSO’ya interaktif çözüm sağlayan yapının tanıtımını yapan EFA bilişim yazılım iştirakiyle kurulan MRC Yazılım kurucu ortağı Sinan Kutas, KMTSO yapmış olduğumuz uygulama sayesinde daha interaktif bir yapıya büründü. İş adamları ve meclis üyeleri artık anlık erişim sağlayacak. Zaten arka planda çalışan bir veri tabanı var. Bu uygulamayla o veritabanını online hale getirdik. Üyelerimizin mevcut internet sitesi üzerinden ulaşacağı her türlü bilgiye ulaşabileceği bir uygulama oldu” diye konuştu. Sunulan hizmette iki özellik olduğuna vurgu yapan Kutas, “Birincisi herkese hitap eden duyurular. İkincisi meclis üyelerinin kendi kullanıcı şifresiyle giriş yaptıkları bir panel var. Bu da meclis üyelerine yapılacak özel duyuruları takip edecekleri, KMTSO’yla ilgili bildirim, şikayet, eleştiri ve özeleştiri gibi bilgileri de mobil uygulama üzerinden sağlayabilecekler” ifadelerine yer verdi. Ayrıca KMTSO’nun web sitesindeki güncellemeleri de cep ortamına taşıdıklarını da belirten Arıkan konuşmasına şöyle devam etti: “Sektörel komite başkanları kendi üzerinden bilgilendirme yapabilecek. Özel bilgilendirme gönderebilecek, özel toplantı ve zamanlarını belirleyebilecek. Yani gruplara ve üyelere özel aynı zamanda herkese ulaşılabilecek bir panel. Yani tüm sanayi odasında kayıtlı olan bütün firmaların adres, telefon ve bütün bilgilerine erişebileceği ve bu uygulama üzerinden telefonla arama yapabileceği ve mail göndereceği bir ortam oluşturmuş olduk,”dedi.



DÜNYANIN EN İNTERAKTİF YAPISI
KMTSO’nun bilgilendirmeyi daha önce SMS yöntemiyle ya da mail aracılığıyla yaptığının altını çizen Kutas, “KMTSO bunların tamamını kaldırılıp, bütün işlemleri bu uygulamaları tek panelden yapabileceği bir uygulama oldu. Hem daha az maliyetli hem de daha hızlı olacak. Ayrıca KMSTO Kariyer Sayfasını da bu platformda ikinci proje olarak gündemimize aldık. En kısa zamanda Kahramanmaraş’ lı hemşerilerimiz KMTSO’ya bağlı olan tüm işadamlarımızın yayınlayacağı iş ilanlarını cep telefonlarından ya da tabletlerinden anlık takip edip, ulaşabilecek ve başvuru yapabilecekleri yapıya kavuşturacağız. Çünkü bu sistem dünyanın en interaktif yapısıdır” dedi.
Editör: Haber Merkezi