Toplanın açılış konuşmasını yapan KMTSO Meclis Başkanvekili Ali Cilve ise hafta başı hayatını kaybeden Hüsnü Öksüz’ün vefatının Kahramanmaraş ve Türkiye adına bir kayıp olduğunu söyleyerek “Allah’tan rahmet diliyorum. Meclis Başkanımız Hanifi Öksüz’e ve ailesine başsağlığı diliyorum” dedi. Türkiye ekonomisinin 2016 yılında iç ve dış sebeplerle istenilen performansı sağlamadığını ifade eden Cilve, “2017 yılında daha iyi olacağız. Yatırımlarımız ve üretimimiz artacak, Devletimize, Hükümetimize güveniyoruz. Bu zor günleri de atlatıp yeni ve daha güçlü Türkiye için el ele çalışmaya devam edeceğiz” dedi.



Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası 43’üncü Olağan Meclis Toplantısında konuşan Gölcü, 2016 yılında yapılan çalışmalar ve son günlerde gündeme gelen Nefes Kredisi hakkında açıklamalarda bulundu.

Kısa bir süre önce aramızdan ayrılan Hüsnü Öksüz’ün mütevazı ve önder bir insan olduğunu belirten Gölcü, “Hepimiz bu dünyada faniyiz ve tüm faniler bir gün ölümü tadacaklardır. Ancak bazen, bazı ölümler gerçekten ardında hem büyük bir hüzün hem de hoş bir seda bırakır. İşte bu hafta başı kaybettiğimiz, ülkemiz sanayisinin öncülerinden Kipaş Holding’in kurucusu, değerli büyüğümüz Hüsnü Öksüz’ü kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz.

O, bizlere her zaman bir ağabey olmuş, yol göstermiş, mütevazı ve alçak gönüllüğü ile örnek teşkil etmiş, şehrimizin ve sanayimizin gelişiminde önder olmuştur.

Allah gani gani rahmet etsin, mekanı cennet olsun diyorum. Odamız Meclis Başkanı ve Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanifi Öksüz’e, kardeşi Ahmet Öksüz’e ve tüm ailesine, Kipaş camiasına ve Kahramanmaraş iş dünyasına başsağlığı diliyorum” dedi.

KOBİLERE NEFES KREDİSİ

Nefes Kredisi hakkında da açıklama yapan Gölcü şunları kaydetti: “KOBİ’lerimizin üzerindeki yüksek faiz baskısını azaltmak, finansal daralmayı ortadan kaldırmak ve ticari hareketliliği sağlamak amacıyla, oda ve borsaların katılımı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin öncülüğünde oluşturulan nefes kredisi kampanyasına finansal kaynak sağlayarak odamız üyelerinin kullanımına sunulmuştur. Bu kaynak, düşük faiz oranı ile işletmelerimizin nakit sorunlarına çare olacaktır. Şu ana kadar Odamıza kayıtlı 64 KOBİ’ye 6 milyon lira kredi kullandırılmıştır.

BAŞBAKAN’A RAPOR SUNULDU

Gölcü, Aralık ayı Oda faaliyetleri hakkında şunları söyledi:

“Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın Kahramanmaraş programları kapsamında, ilimiz iş dünyasının makro ölçekli sorunları ve çözüm önerilerini kapsayan enerji ve SGK prim teşvikinden OSB’lerin sorunlarına, Pakistan ile yapılacak serbest ticaret anlaşmasından kentsel dönüşüme, şehrimizi ilgilendiren 12 maddelik bir rapor sunulmuştur.



TÜRKİYE- PAKİSTAN STA

Türkiye ile Pakistan arasında imzalanması düşünülen serbest ticaret anlaşması ile ilgili bir rapor hazırlayarak; tekstil ürünlerinin bu kapsama dahil edilmemesi gerektiğini ve bunun vergi avantajı ile birlikte ithalatı artırarak Kahramanmaraş ekonomisine çok büyük zarar vereceğini, Türkiye’nin son 10 yılda tekstil sektörüne yaptığı 30 milyar tl yatırım, 1 milyona

yakın istihdam, 26 milyar dolar ihracat ile 20 milyar dolar’a yakın dış ticaret fazlasının, Pakistan ile yapılacak STA ile riske atılmaması gerektiğini anlattık. Bu raporu, Başbakan Yardımcımıza, ekonomi bakanlığına, ilimiz tüm milletvekillerine, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na ileterek onların da desteğini talep ettik.

POLİSİMİZİN YANINDAYIZ

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası olarak İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen çevik kuvvet polislerine ve sivil halka yönelik saldırının ardından güvenlik güçlerimize sahip çıkmak ve manevi desteğimizi hissettirmek adına Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürümüz ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünü ziyaret ederek başsağlığı diledik.

TÜRKOĞLU ZİYARETİ

Türkoğlu ilçemizde bazı temaslarda bulunarak ilçe Kaymakamı Serdar Kartal ve Belediye Başkanı Osman Okumuş’u ziyaret ettik. Burada, Türkoğlu ekonomisi ve devam eden yatırımlar; OSB ve lojistik merkezi gibi çalışmalar hakkında bilgi alarak görüş alışverişinde bulunduk.

PARAMIZI TÜRK LİRASINA ÇEVİRDİK

Geçtiğimiz günlerde dolar üzerinden ülkemiz ekonomisinde oynanan küresel finansal operasyona karşılık olarak, Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile birlikte Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası olarak bütün yabancı paralarımızı Türk Lirası’na çevirdik ve medya aracılığı ile milli paramıza sahip çıktığımızı kamuoyuna ilan ettik.

HAKAN MENGÜÇ SEMİNERİ

Rekabetin ve değişimin insan üzerindeki baskısının en üst seviyeye çıktığı günümüzde insanların iş hayatında daha stressiz ve verimli bir çalışma psikolojisine kavuşması amacıyla, konuşmacı Hakan Mengüç’ün sunumuyla pozitif düşünme ve stresten kurtulma konulu bir seminer düzenlenmiştir.

İNOVASYON EĞİTİMİ

Kahramanmaraş’ta inovasyon kültürünün geliştirilerek, firmalarımızı katma değeri yüksek ürünlere yönlendirmek amacıyla inovasyon uzmanı Salih Keskin’in sunumuyla ‘İnovasyon kültürü eğitimi ve atölye çalışması’ organize edilmiştir.

AR-GE DESTEKLERİ EĞİTİMİ

Üyelerimizin pazarlama ve markalaşma faaliyetlerindeki stratejik çeşitliliği artırmak ve farklı bakış açısı kazandırmak amacıyla, Esra Başak’ın sunumuyla, pazarlama yönetimi ve markalaşma eğitimi; KOBİ niteliğindeki firmalarımızın kalkınmasını sağlayacak ARGE ve İnovasyon alanındaki çalışmalarını teşvik etmek üzere Avrupa Birliği’nin ve ülkemizin desteklerinden daha fazla yararlanılması amacıyla, ab fonları ve ARGE İnovasyon destekleri konulu bir seminer organize edilmiştir.

GİRİŞİMCİLİKTE ÖNCE KADIN PROJESİ

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Vodafone Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı işbirliğiyle yürütülen ve her ilde 1000 kadın girişimci ile 20 ilde uygulanacak Girişimcilikte ‘Önce Kadın Projesi’ kapsamına Kahramanmaraş’ın dahil edilmesinin, gerek projenin etkinliğinin artırılması gerekse ülkemiz ekonomisine katkısının maksimize edilmesi açısından çok yararlı olacağı değerlendirmesiyle Milli Eğitim Bakanlığı’na müracaat yazısı gönderilmiştir.”

Editör: Haber Merkezi