Kahramanmaraş, İstanbul Sanayi Odası’nın her yıl yayınladığı Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmasında 9 şirket ile temsil edildi.

 

1968 yılında 100 Büyük Sanayi Kuruluşu olarak başlatılan ve her yıl geliştirilerek sürdürülen Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu çalışması, Türkiye ekonomisine tutulan güçlü bir ayna niteliğindedir.

 

Bugüne kadar akademik düzeyde birçok tez ve araştırmaya konu olmuştur.

Yarım asra yakındır her yıl yayınlanan bu raporların her biri, Türk sanayinin birer mihenk taşıdır. 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırması ile sanayinin hiçbir yerde bulunmayan gerçek röntgeni çekilmektedir. Sıralamada temel kriter, üretimden satışlardır. Yani sonuçlar, kuruluşların kendi üretmiş olduğu ürünlerden yaptığı satışları kapsamaktadır.

Bunun yanı sıra çalışma kapsamında satış hasılatı, brüt katma değer, özkaynak, aktif toplamı, vergi öncesi dönem kâr ve zarar toplamı, ihracat ve ortalama çalışan sayısı büyüklükleri gibi, istatistiki değerleri eşsiz verilerle yapılmış analizlere de yer verilmektedir.

 

Kipaş Holding 8000 kişiyi aşan insan kaynağı, 1 Milyar Dolar 'a yaklaşan cirosu ve tekstil, enerji, eğitim, çimento, tarım gibi birçok sektörde yatırımları olan ve sahip olduğu değerlerle hem Kahramanmaraş’a hem de bölgesine birçok katma değer kazandırarak yatırımlarına devam ediyor.

İstanbul Sanayi Odası'nın açıkladığı Türkiye'nin en büyük 2013 sanayi kuruluşu sıralamasın sıralamasına ilk kez 1991 yılında giren Kipaş şirketleri, holdingleşmeden sonra bu geleneği sürdürmekte ve her geçen yıl daha üst sıralara yükselerek performanslarıyla öncü ve lider konumlarını güçlendirmektedir.

2013 yılı için yapılan araştırmada;

 Kipaş Mensucat İşletmeleri A.Ş. 126' ncı, Erdem Tekstil San. ve Tic. A.Ş. 403 ncü, KÇS Kahramanmaraş Çimento Beton Sanayi ve Madencilik İşletmeleri A.Ş. 399' ncu, olarak listede yer almıştır. Aynı zamanda "En hızlı büyüyen firma ödülü" sahibi şirketleri ile Kipaş, fabrika sayısı bakımından Türkiye'nin en büyük gruplarından birisidir.
Editör: Haber Merkezi